• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Fra Nordmøre til Nord-Dakota

Oscar Hovde ble litt satt ut da han skjønte at gründerideen hans faktisk fungerte i praksis. I dag driver han verdens første selskap av sitt slag.

– Som liten gutt elsket jeg å være ute med dyrene. Jeg likte å se gleden deres da jeg åpnet grinden og slapp de ut. Etter hvert begynte ideen om en gjerdeløs framtid å leve i hodet mitt, og etter hvert på en notatblokk jeg alltid bar med meg, forteller geitebonde og techgründer Oscar Hovde.

Han er mannen bak verdens første selskap som tilbyr digitale gjerder for beitedyr. Teknologien gjør at klaven rundt halsen på dyret gir et lydvarsel når det krysser en virtuell grense. Hvis dyret ignorerer varselet, gis et svakt, men effektivt strømstøt som sørger for at dyret ikke går utenfor beiteområdet.

Etter en kort innlæringsperiode begynner dyret å snu allerede når den hører lyden. Samtidig har bonden full oversikt over flokken sin i Nofence-appen.

– Mot slutten av 2009 prøvde jeg den første prototypen på en geit. Det var helt åpenbart at geita skjønte det. Det var ekstremt heftig å se at ideen fungerte i praksis, sier Oscar.

Grenseløse muligheter

Det har vært en spennende reise for Oscar og teamet i Nofence siden oppstarten i 2011. I dag har de markedspiloter og forskningsprosjekter i flere land på det europeiske kontinentet og driver kommersielt i Storbritannia. Samtidig forbereder de markedspiloter i Nord-Amerika.

Nå vil Nofence fortsette veksten.

– Det er helt uvurderlig å ha en solid bank i ryggen som kan hjelpe oss ordentlig. Vi er veldig takknemlig for at DNB faktisk har lyst til å være med og har troen på oss, sier Oscar.

– Det kan åpne for grenseløse muligheter framover.

Fakta Nofence

  • Etablert i 2011 av Oscar Hovde.
  • Teller i dag 52 ansatte.
  • Har base i Batnfjordsøra på Nordmøre.
  • Verdens første selskap som tilbyr digitale gjerder for beitedyr.
  • Via en klave som henger rundt halsen får dyrene et lydsignal som varsler at de krysser Nofence-grensen. Ignoreres lydvarslet gis et svakt, men effektivt støt.
  • I Nofence-appen kan man tegne opp det virtuelle gjerdet man ønsker at beitet skal ligge innenfor. Via appen får man full oversikt over flokken slik at man kan sikre at dyrene har det bra.
To personer som tar hverandre i håneden

Avtal møte

Avtal et telefon- eller videomøte med en av våre dyktige bedriftsrådgivere.

  • Avtal møte

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB