• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Fra skoledropouts til konsernledere

Som tenåringer droppet de ut av skolen, og kastet seg ut i et eventyr som få trodde de skulle mestre. I dag driver 27-åringene Patrick og Ghazi et millionkonsern med over 400 ansatte.

– Patrick var utrolig flink på skolen. Jeg, derimot, var arbeidsnarkoman og elsket å tjene penger. Det viste seg å være en god match, sier Ghazi Khder.

Gründerdrømmen startet tidlig for Ghazi og makker Patrick Solrunarson fra Tønsberg. I 2013 startet de to unge guttene renholdselskapet Support Service Partner. Den aller første jobben de fikk var en enkel husvask i Larvik. I 2022 vil selskapet omsette for 150 millioner kroner.

– Vi var bare 17 år da dette startet, og vi kunne ingenting om det å drive business. Men vi hadde tidlig et klart mål: Vi skulle bli store, sier Patrick.

Orden i bakgården

Den snart ti år lange gründerreisen har bydd på opp- og nedturer for Patrick og Ghazi.

– Vi lærte tidlig å ha det ryddig i vår egen bakgård. Det innebærer flere ting, men det aller viktigste er å ha kontroll på økonomien, sier Ghazi.

Gründerduoen har heller ikke vært redd for å ta et oppgjør med en bransje de beskriver som gammeldags, preget av blant annet svart arbeid og utnyttelse. Det ble også viktig å sikre at renholdere og servicemedarbeidere verdsettes på lik linje med ansatte i andre bransjer.

Derfor setter Patrick og Ghazi menneskene i sentrum. Hovedmotivasjonen er å skape arbeidsplasser og gi folk en sjanse. De ansatte skal trives på jobb og behandles med tillit og respekt.

– Vi er ikke redde for å ansette folk som er flinkere enn oss. Vi er heller ikke redde for å ansette folk med hull i CVen. Vi har funnet utrolig mange gullkort på den måten, sier Ghazi.

Fakta: Support Service Partner

  • Renholdselskap, etablert i 2013 av Ghazi Khder og Patrick Solrunarson.
  • Hovedkontor i Tønsberg. Har flere avdelinger på Østlandet og Sørlandet.
  • I 2022 vil selskapet omsette for 150 millioner.
  • Har om lag 400 ansatte.
  • Har mottatt flere priser/utmerkelser. Blant annet Årets Service og Handelsbedrift 2021 (NHO Service og Handel) samt prisen Årets Arbeidsgiver 2022 (Tønsberglivet og Tønsberg Næringsforening)
To personer som tar hverandre i hånden

Avtal møte

Avtal et telefon- eller videomøte med en av våre dyktige bedriftsrådgivere.

  • Avtal møte
Bildet kan ikke vises

Nofence

Oscar Hovde ble litt satt ut da han skjønte at gründerideen hans faktisk fungerte.

We Norwegians

We Norwegians

Drømmen startet allerede på pikerommet. Nå har klesmerket We Norwegians stor internasjonal suksess.

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB