• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Finn ditt DNB-kontor
  • Avtal møte

Fra ull til gull

For motegründer Tove Grane startet drømmen allerede på pikerommet. Nå har klesmerket We Norwegians stor internasjonal suksess. 

We Norwegians

– Jeg visste tidlig at det var dette jeg ville drive med. ­Interessen for klær og mote startet allerede i barndommen. Jeg designet mine egne ting på pikerommet, og tvang mamma til å sy, sier Tove Grane. 

Det kom derfor ikke overraskende på noen at det var design og mote som skulle bli Toves levevei. Etter 20 år i bransjen startet gründerreisen hjemme på Voss i 2014. Da ble selskapet We Norwegians etablert. Som selvutnevnt ullnerd var det aldri noen tvil om at det var ull hun skulle satse på. 

Avgjørende møte

Den kreative gründeren satte seg tidlig hårete og internasjonale mål. Drømmen om USA var med fra start, og det absolutte høydepunktet kom da Tove og hennes team, litt overraskende, fikk plass på verdens største sportsmesse i Tyskland. 

– Mellom glamorøse stands skilte vi oss veldig ut med vår lille, skandinaviske og minimalistiske stand. Sannheten var at vi selvsagt ikke hadde penger til å matche de store og kjente merkene. Men vi ble lagt merke til, sier Tove.

Representanter fra den London-baserte og eksklusive nettbutikken Net-A-Porter møtte opp på Toves stand.

– Net-A-Porter er tungvekter i bransjen. Jeg skjønte at dette var min store sjanse, sier Tove. 

Da Tove kom under nettgigantens vinger begynte ballen å rulle fort, og andre store aktører la merke til designeren fra Norge. 

I dag har We Norwegians etablert om lag 200 forhandlere internasjonalt. Produktene finnes i USA, Canada, Holland, Sveits, Tyskland, Tsjekkia, Italia, Frankrike, Island og hjemme i Norge.

Selskapet har base i Oslo og på Voss, og har en egen flagship store i Park City i Utah, USA. 

Viktig støttespiller

Men motegründeren hviler ikke på laurbærene. Hver dag gjør hun seg klar for fortsettelsen, og videre vekst. 

Toves ektemann Øyvind Lauritzen er medgründer, og den som holder styr på økonomien i selskapet. Han forteller at det har vært avgjørende å ha med Norges største bank på laget. 

 DNB har vært og er en viktig støttespiller som server for internasjonale transaksjoner. Vi bruker spesielt DNB i vårt danske eksport- og produksjonsselskap, og vurderer også å benytte DNB i USA. I Norge bruker vi DNB sine tjenester til å betale utenlandske leverandører, samt garantier for utenlandske leiekontrakter og lignende. Dette er tjenester vi er godt fornøyd med, både på leveranse og kostnad, sier Øyvind. 

Fakta We Norwegians

  • Moteselskap etablert av Tove Grane, Øyvind Lauritzen og Nils Ringheim på Voss i 2014
  • 200 forhandlere internasjonalt
  • Base i Oslo og på Voss. Butikk i Park City, Utah i USA ­– og nettbutikker.
  • I 2021 omsatte selskapet for 16 millioner kroner
To damer på kontoret

Avtal møte

Avtal et telefon- eller videomøte med en av våre dyktige bedriftsrådgivere.

  • Avtal møte

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech Blog

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

FacebookYouTube
Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.noJobb hos oss

© DNB