Er dette Norges ærligste boligannonse?

«Her holder det ikke med en kjærlig hånd og romantiske drømmer. Har du ikke kunnskap så ikke gi deg i kast med denne boligen».

DET VAR EN GANG: «Sliten stue, men man ser at den en gang var et hyggelig hjem», står det i annonsen. Foto: Inviso
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 28. jun 2023
Artikkelen er flere år gammel

Sitatet er hentet fra salgsannonsen til det som ble omtalt som «Sandefjords billigste bolig (rønne?)», og tekstforfatter er eiendomsmegler Simen Smith Ringdal i DNB Eiendom.

Og dette er ikke det eneste gullkornet, for i den kreative men likevel informative annonseteksten kommer de nemlig på rekke og rad:

«Nå har jeg fått æren av å selge Sandefjords antatt billigste hus i 2023. Dette her er rett og slett et hus der forfallet har fått herje fritt over mange år, men har du god kunnskap og oppfinnsomhet så kanskje du ser noe annet enn bare en meget stor tomt. Brannøvelse/riving?»

«Totalt utdatert, men litt romantisk rønne for deg med større drømmer enn forstand».

«Bra med lufting i taket siden du kan stå i bunnen av trappa og se skyene fare forbi.»

Skal du selge bolig? Kom i kontakt med en eiendomsmegler her

NORGES ÆRLIGSTE (OG HERLIGSTE) ANNONSE?: Megler Simen Smith Ringdal valgte å løse denne boligannonsen litt utenom det vanlige. Foto: Inviso
BADET: «Badet er faktisk det nyeste rommet i huset, men det sier ikke så veldig mye», skriver megleren i boligannonsen om dette badet. Foto: Inviso
FRA ANNONSEN: «Det er godt vi har en god malingsprodusent i denne byen her, men ikke engang Jotun klarer å glatte over at her blir det mye jobb». Foto: Inviso

Ifølge Smith Ringdal endte Finn-annonsen opp med å få over 29.000 klikk.

– Det er vilt bra tall. Annonsen ble omtalt i både riks- og lokalmediene, som nok ga en del drahjelp, men det er alltid interesse for slike eiendommer med såpass stor tomt og i den prisklassen, sier Smith Ringdal.

– Det jeg nok setter aller mest pris på, er alle de hyggelige tilbakemeldingene fra helt vanlige folk, fortsetter han.

Her er et lite utvalg:

«Hei, jeg er dessverre ikke interessert i å kjøpe denne eiendommen, men tusen takk for at du har skrevet den beste boligannonsen som jeg noen gang har lest!»

«Uvanlig kreativ og spretten tekst i denne annonsen! Det vil nok tiltrekke interessenter! Håper noen med både drømmer og god forstand, rehabiliterer dette stedet. Har delt i fb-gruppe for historiske hus med over 10 tusen medlemmer».

«Jeg er dessverre ikke romantisk nok til å kjøpe denne eiendommen. Men all ære til deg for årets morsomste tekst i en eiendomsmeglerannonse.»

«Fantastisk opplevelse bare å lese denne annonsen»

«Tvi-tvi med dette salget og fremtidige salg av både "slott og rønner" og riktig, god helg.»

Her kan du se hele annonsen

HAGEN: Hagen er i dag helt gjengrodd. Foto: Inviso
FØR: Slik så boligen ut en gang i tiden. Foto: Simen Smith Ringdal

Liker å tenke utenfor boksen

Smith Ringdal forteller at han fikk så å si frie tøyler fra selger til å leke seg litt med teksten.

– Lokalt er jeg kjent for å være en litt annerledes megler, både med tanke på hvordan jeg formulerer annonsetekster og kler meg på jobb. Akkurat på denne eiendommen var det viktig for meg å få fram at dette ikke er noe ordinært oppussingsobjekt, men heller et totalrenoverings- eller rivningsobjekt.

– Tomten på 1,5 mål var egentlig veldig fin, det er bare ikke så enkelt å se siden den er helt gjengrodd, men det er utvilsomt potensial her for den rette kjøperen. Prisantydning ble satt til 1,2 millioner.

Vil du vite hva boligen din er verdt? Bestill verdivurdering her

Ble solgt 

Smith Ringdal forteller at eiendommen ble solgt dagen etter visning for 1 million kroner, altså litt under prisantydning.

– Det gikk i grunnen helt som forventet, og selger var kjempefornøyd med salget og all oppmerksomheten eiendommen fikk i forkant. Når selger er fornøyd, er jeg også fornøyd.