Aksjefond

DNB Europa og DNB USA blir indeksfond

DNB Europa og DNB USA endrer investeringsstrategi og blir indeksfond fra 15. august 2018.

BLIR INDEKSFOND: Fondene har frem til i dag vært aktivt forvaltet med mål om å prestere bedre enn markedsutviklingen. I forbindelse med omdanningen får fondene også nye navn og vil hete DNB Europa Indeks og DNB USA Indeks. Foto: NTB Scanpix
Lesetid 1 min lesetid
Publisert 14. aug 2018
Artikkelen er flere år gammel

 

Fondene har frem til i dag vært aktivt forvaltet med mål om å prestere bedre enn markedsutviklingen. I forbindelse med omdanningen får fondene også nye navn og vil hete DNB Europa Indeks og DNB USA Indeks.

Hva betyr det at fondene endrer investeringsstrategi?

Derfor endres DNB Europa og DNB USA

DNB ser at markedet etterspør brede indeksbaserte strategier og har på bakgrunn av dette valgt å gå bort fra tradisjonell aktiv forvaltning av fondene DNB Europa og DNB USA.

At fondene omgjøres til indeksfond vil si at de skal ha en såkalt passiv investeringsstrategi hvor fondets investeringer skal etterligne sammensetningen av en bestemt aksjeindeks fastsatt i fondets prospekt.

Indeksfond er som et helt vanlig aksjefond, bare billigere. Et indeksfond skal kun følge utviklingen til en børsindeks og ikke forsøke å slå den. Indeksfond er derfor billigere å drifte enn aktivt forvaltede fond.

 

NYE FORVALTERE: Mathilde Nordby Jensen(t.v) er ny forvalter av DNB Europa Indeks og Alina Dobrica(t.h) er ny forvalter av DNB USA Indeks. Foto: DNB

Forvaltningshonoraret endres til 0,30 prosent. Fondene får også nye forvaltere. DNB Europa Indeks skal nå forvaltes av Mathilde Nordby Jensen og DNB USA Indeks skal forvaltes av Alina Dobrica. Første dag som indeksfond blir den 16. august 2018, etter rebalansering på sluttkurser for 15. august 2018.