En boble eller «den nye normalen»?

En av ti selskaper på børs i USA tjener ikke penger. Før sentralbankene begynte sine eksperimenter var andelen stabil på rundt 3 prosent.

BOBLE? I ukens episode av podcasten UTBYTTE diskuterer kredittstrateg Ole Kjennerud (DNB Markets) og helseforvalter Benedicte Bakke (DNB Asset Management) hvorfor det er sånn at stadig flere selskaper på børs i USA ikke tjener penger. Programleder Marius Brun Haugen (DNB Markets) til venstre i bildet. FOTO: Kim A. Farago.
Lesetid 1 min lesetid
Publisert 25. sep. 2019
Artikkelen er flere år gammel

I hovedsak skyldes endringen at en større andel av selskaper innen IT, kommunikasjonstjenester og helse ikke tjener penger. I IT og kommunikasjon er andelen tapsbedrifter rundt 20 prosent, i helse er den 35 prosent.

Hvorfor er dette urovekkende?
– Problemet er jo hvis det er en boble. Hvis det er sånn at disse selskapene får tilgang på kapital fordi investorene er mindre kritiske, som følge av at pengepolitikken er ekspansiv og avkastningen så lav at investorene tvinges ut på risikoskalaen. Da er det problematisk, forklarer Kjennerud.

Er det en ny boble eller «den nye normalen»? Det diskuterer kredittstrateg Ole Kjennerud og helseforvalter Benedicte Bakke med Marius Brun Haugen i denne episoden.

Du finner også UTBYTTE i din podcastspiller og kan abonnere via iTunes, Spotify eller Soundcloud.