Sparing og investeringer:

Gaven som kan vokse over tid

– Du kan legge din aksjesparekonto rett inn i Vipps, eller dele din personlige QR-kode, sier Stian Revheim.

GAVE SOM VARER: – Den enkleste er å få gaven rett inn på en aksjespareskonto så kan du investere selv, sier Stian Revheim. Foto: Charlotte Eilers
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 03. mai 2023
Artikkelen er flere år gammel

I løpet av et år er det mange gaver som skal hankes inn; dåp, konfirmasjon, bursdag og julegave. Spørsmål som gjerne dukker opp er «Hva skal jeg gi i gave nå?». Da kan sparing og investeringer være fine gaver å gi og få.

For deg som skal gi er det enkelt, og for jubilantene er det en gave som kan vokse over tid og som kan gi større glede i fremtiden.

– Det er flere måter å få fond i gave på, men den enkleste er å motta gaven rett inn på en aksjesparekonto så kan du investere i de aksjene eller aksjefondene du selv ønsker, sier Stian Revheim.

Revheim er spareekspert i DNB. Han påpeker at innenfor aksjesparekonto kan du kun investere i aksjer fra EØS-området, og aksjefond (fond som har minst 80 prosent aksjer). Dersom du ønsker å få rentefond eller kombinasjonsfond kan ikke dette gjøres på aksjesparekonto.

Her kan du opprette en gratis aksjesparekonto

ASK I MOBILBANKEN: Trykk på aksjesparekonto i oversikt, deretter i-ikonet øverst til høyre. Da vil bildet ovenfor vise seg med dine kontodetaljer. Foto: DNB

Slik gjør du det

I mobilbanken kan du trykke på aksjesparekontoen din, og deretter på i-ikonet øverst til høyre. På denne siden ligger QR-koden, kontonummer og annen informasjon som du kan dele på ønskelisten din.

Du kan også legge til aksjesparekonto som mottakskonto i Vipps
Stian Revheim

Alt du trenger da er å opplyse om telefonnummer ditt, og gaven kan vipses rett inn på din aksjesparekonto.

Det er viktig å minne om at pengene som settes inn på aksjesparekonto står på handlekonto og må investeres i aksjefond eller enkeltaksjer for at de skal kunne gi avkastning. Du får ingen rente på bankinnskudd i aksjesparekonto.

Merk: Innholdet i denne artikkelen er ikke ment som investeringsråd eller anbefalinger. Har du noen spørsmål om fondene det refereres til, bør du kontakte en finansrådgiver som kjenner deg og din situasjon. Husk også at historisk avkastning i fond aldri er noen garanti for fremtidig avkastning.  Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, forvalterens dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved kjøp, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan også bli negativ som følge av kurstap.