På stedet hvil

Det norske aksjemarkedet gikk sidelengs i mars. Hovedindeksen ved Oslo Børs endte ned 0,25 prosent, men er likevel opp ~10 prosent så langt i år.

AVVENTENDE: Børsen stod mer eller mindre på stedet hvil i mars. Vil investorene sikre gevinst eller løfte markedet videre? Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 03. apr. 2019
Artikkelen er flere år gammel

Oljeprisen steg og bidro til at energiaksjer fikk et løft, mens sjømatsektoren trakk i negativ retning. Det er også verdt å merke seg at etter den kraftige oppgangen for sykliske aksjer i januar, dreier interessen gradvis i favør av defensive aksjer.

AVKASTNING MARS 2019: Figuren viser avkastning til ulike aktivaklasser i mars. Norske aksjer gjorde det dårligere enn europeiske og amerikanske aksjer.

Aktiviteten blant privatinvestorene fortsatte å holde seg på sterke nivåer i mars. For tredje måned på rad ble flyselskapet Norwegian den klart mest handlede aksjen via nett- og mobilbanken til DNB, fulgt av Thinfilm, NEL, Norsk Hydro og Equinor.

MEST HANDLEDE AKSJER – TOPP 10: Flyselskapet Norwegian var den klart mest handlede aksjen, via handelsløsningen i nett- og mobilbanken til DNB, for tredje måned på rad.

Skuffende makrodata og inverteringen av den amerikanske rentekurven har minnet markedet om faren for resesjon lenger frem i tid. Om noen uker vil fokuset dreies mot rapporteringen for første kvartal. Dersom selskapene ikke leverer, og vi får en ny runde med estimatkutt, vil det øke sannsynligheten for at investorene sikrer gevinst.

Andre usikkerhetsmomenter er handelskrig, Brexit og oljeprisen. Markedssentimentet er verken preget av eufori eller krisemaksimering og gir rom for bevegelser i begge retninger. Analyseteamet i DNB Markets opprettholder sitt nøytrale markedssyn og gjentar budskapet om at man som investor bør være ekstra aktsom i denne delen av sykelen.

Bli med på markedsoppdatering

Onsdag 3. april kl. 12:00 inviterer vi til en direktesendt markedsoppdatering med aksjestrateg Paul Harper. Han vil presentere markedssynet, mulige triggere og konkrete aksjetips.

Du følger seansen fra egen PC, mobil eller nettbrett og kan stille spørsmål underveis. Link til sendingen er tilgjengelig i aksjehandelsløsningen i nett- og mobilbanken til DNB og opptaket blir tilgjengelig i etterkant.

Vel møtt!