Spørsmål og svar om aksjer og skatt

I dag har vi hatt besøk av Joachim Johannessen, advokatfullmektig i Skattebetalerforeningen, i studio. Han ga en gjennomgang av viktige momenter rundt skatt for private aksjonærer.

AKSJER OG SKATT: Joachim Johannessen (til høyre) fra Skattebetalerforeningen besøkte Marius Brun Haugen (til venstre) i studioet til DNB denne uken. Johannessen svarte på innsendte skattespørsmål fra DNBs kunder knyttet til aksjehandel.
Lesetid 1 min lesetid
Publisert 25. apr. 2019
Artikkelen er flere år gammel

Deretter svarte han på innsendte spørsmål fra seerne, om alt fra skatt på utbytte på aksjesparekonto til unoterte aksjer og inngangsverdier på arvede aksjer. Under finner du hele opptaket fra direktesendingen.

Aksjer og skatt

Fra og med torsdag 4. april var skattemeldingen tilgjengelig for privatpersoner. Her har vi i DNB samlet generell informasjon og nyttige tips vedrørende aksjer og skatt for personlige aksjonærer.

DNB har dessverre ikke anledning til å svare på aksjerelaterte henvendelser, knyttet til skattemeldingen, utover det vi har publisert på denne nettsiden (eller i artikkelen vi har linket til over). For ytterligere informasjon anbefaler vi at du kontakter Skatteetaten, Skattebetalerforeningen eller andre med ekspertise på området.

Årsoppgaven for Aksjesparekonto finner du i postkassen på innlogget side i nettbanken.

Du finner relevant informasjon om ordinær VPS-konto (ikke Aksjesparekonto) ved å gå til «Investortjenester» på innlogget side i nettbanken.

Du finner oversikt over alle dine utførte aksjehandler i 2018 ved å logge inn i aksjehandelsløsningen i nettbanken, velge «Portefølje og ordre», deretter «Utførte handler» og «2018». Det er mulig å eksportere listen over utførte handler til Excel/PDF.