Rapporteringsdatoer i Norden – fjerde kvartal 2018

Vi har samlet de børsnoterte selskapenes rapporteringsdatoer for fjerde kvartal 2018 og skrevet litt om forventningene i aksjemarkedet.

VINTER: Rapporteringssesongen for fjerde kvartal 2018 er i gang. FOTO: Pexels
Lesetid 1 min lesetid
Publisert 22. jan. 2019
Artikkelen er flere år gammel

Rapporteringssesongen for de norske selskapene starter forsiktig på torsdag denne uken. Da legger både Gjensidige Forsikring og Pareto Bank frem sine resultater. Lenger ned i artikkelen har vi samlet alle OSEAX-selskapenes rapporteringsdatoer for tredje kvartal 2018. Klikk her for å se tilsvarende oversikt for hele Norden.

Både aksjemarkedene og oljeprisen falt kraftig i fjerde kvartal 2018. Det har påvirket analytikernes inntjeningsforventninger til selskapene. Ved inngangen til rapporteringssesongen har Norge den svakeste revideringen av inntjeningsestimatene i Norden, drevet av estimatkutt i energisektoren.

FORVENTNINGENE JUSTERES: Konsensusestimatene for de nordiske børsnoterte selskapenes inntjening trender nedover. FIGUR: Bloomberg (underliggende data) og DNB Markets

Det er en betydelig risiko for at estimatene kan komme ytterligere ned, men samtidig tror vi det vil bli noe lettere for selskapene å innfri på rapporteringsdagen, fordi estimatjusteringene i stor grad allerede er reflektert (og vel så det!!) gjennom det kraftige fallet i aksjemarkedet i fjerde kvartal.

Rapporteringsdatoer Oslo Børs (OSEAX) Q4 2018 (Kilde: Bloomberg)