Min aksjehistorie:

Silje doblet i aksjer tross REC-smell

Silje Sandmæl er forbrukerøkonom i DNB, men har ikke alltid lykkes med sine investeringer. Dette er Siljes beste aksjehistorier.

DELER SINE AKSJEHISTORIER: - Mitt første råd er å ikke satse alt på ett kort. Du må ha en bunke med aksjer for å spre risikoen, sier Silje Sandmæl. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 21. jul 2021
Artikkelen er flere år gammel

Gjennom juli og første halvdel av august skal dere få høre fra flere DNB-eksperter som vil dele en personlig aksjehistorie i finanspodkasten «Utbytte».

Du vil få høre om både investeringstabber og suksessfulle trades. Og forhåpentligvis vil du som lytter ikke bare sitte igjen med en god historie, men også noen relevante poenger som kan komme til nytte når du gjør dine egne investeringer. 

Vi solgte aksjen først nå, men det var minus 85 prosent på den investeringen
Silje Sandmæl

En av ekspertene er Silje Sandmæl, DNBs forbrukerøkonom, og godt kjent fra blant annet tv-seriene Luksusfellen og I lomma på Silje.

Silje har flere aksjehistorier hun vil dele med lytteren. Den første handler om REC-aksjen under finanskrisen. Finanskrisen ga kanonavkastning til tross for at investeringen i REC slo feil.

- REC-aksjen var lovpriset, men det viste seg å være et luftslott. Vi solgte aksjen først nå, men det var minus 85 prosent på den investeringen, sier Silje Sandmæl.

Her kan du sjekke ut Spare-appen som forbrukerøkonomen bruker. 

- Ikke satse alt på ett kort

Sandmæl forteller at hun investerer i enkeltaksjer sammen med mannen sin, og at de har en fast strategi de følger. Da korona-pandemien kom i fjor investerte de i flere store norske bedrifter.

- Pandemien mørkla børsene en periode og da «gunnet» vi på. Vi så på hvilke store norske solide selskaper det var tilbud på, og håndplukket åtte aksjer. Vi tapte alle pengene vi investerte i én aksje, men de syv andre gikk bra, sier Sandmæl.

Du må ha en bunke med aksjer for å spre risikoen
Silje Sandmæl

Sandmæl synes det er veldig gøy å investere i enkeltaksjer, fordi hun følger mer med på enkeltaksjene enn aksjefond hun har satt sparepenger i.

- Mitt første råd er å ikke satse alt på ett kort. Du må ha en bunke med aksjer for å spre risikoen, sier hun.

Del din aksjehistorie – vinn premie!

Har du også en spennende eller morsom aksjehistorie du vil dele med omverdenen (gjerne anonymt), så send den til nyhetstips@dnb.no. Ukens beste aksjehistorie får en Acapella Care trådløs høyttaler til en verdi av cirka 1500,-. 

DEL DIN AKSJEHISTORIE: Ukens beste aksjehistorie får en Acapella Care trådløs høyttaler. Foto: Kreafunk

Merk: Å kjøpe og selge aksjer innebærer høy risiko fordi verdien i verdipapirer svinger med tilbud og etterspørsel. Historisk avkastning i aksjemarkedet vil aldri være noen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, aksjeselskapets utvikling, din egen dyktighet, kostnader for kjøp og salg, samt skattemessige forhold.

Innholdet i denne artikkelen er verken ment som investeringsråd eller anbefalinger. Har du noen spørsmål om investeringer, bør du kontakte en finansrådgiver som kjenner deg og din situasjon.