Denne appen kan spare deg for utrolig mye tid

Måten du overfører penger på er forandret for alltid.

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 16. feb. 2018
Artikkelen er flere år gammel

En gang i blant dukker det opp en app som forandrer hverdagen. Snapchat, Instagram og Messenger har forandret måten vi kommuniserer og deler øyeblikk på, og Tinder og Happn har gjort det enklere for de som ønsker å finne seg en sjelevenn.

I dag ble appen Vipps lansert, som vil forandre måten vi spanderer og gjør opp etter oss. For med Vipps er det ikke lenger nødvendig å logge inn i nett- eller mobilbanken for å overføre penger til noen. Du trenger heller ikke be om eller huske kontonummeret, slik du må med SMS-tjenester. Nå er et telefonnummer nok – og Vipps, så er pengene overført.

Etter at du har lastet ned og registrert deg med et betalingskort, kan du med en gang overføre penger til venner og bekjente, så lenge du har telefonnummeret til den du vil sende til tilgjengelig. I appen får du opp hele kontaktlisten din – så sannsynligvis har du allerede de fleste nummerne du har behov for. Selv om appen er laget av DNB, kan du bruke tjenesten uavhengig av hvilken bank du har.

Dermed er det slutt på meldingene der venner krever inn penger for en middag, gave eller en konsertbilletter – der det ofte kan ta en god stund før alle får surret seg til å overføre.

Nå kan du gjøre opp med en gang, og svært enkelt. Sammen med hver betaling kan du legge til en beskjed, der du kan fortelle hva pengene er til.

Ser du for eksempel kompisen din langt fremme i den alt for lange øl-køen? vel, da kan du slenge av gårde pengene og en beskjed om at han må ta med en ekstra – og vipps, så er du en øl rikere. Sitter dere ti stykker rundt restaurantbordet og ikke har lyst til å vente på at alle gjør opp hver for seg, kan alle overføre pengene til en person – og Vipps , så er regningen gjort opp.

I tillegg kan du chatte med de du allerede har utvekslet penger med, slik at samtalen kan fortsette der om det er ønskelig. I praksis er Vipps som Facebook messenger eller Whatsapp –
bare at du også kan overføre penger.

Når du har send penger vil både du og mottaker med en gang få beskjed om at overføringen er gjennomført. Går transaksjonen mellom DNB-kunder, vil pengene være på konto på sekundet. Mellom andre banker vil overføringen skje like fort som om du gjør det i nett- eller mobilbanken – i løpet av en virkedag.

Slik kommer du i gang:

  1. Last ned appen fra Apple Store, Google Play eller Windows Store
  2. Register deg med et betalingskort (Visa eller Mastercard)
  3. Sett i gang med å vippse penger

 

Du trenger bare et telefonnummer – og vipps, så er pengene overført. from DNB Bank on Vimeo.

SENDT: I appen får du med en gang beskjed om at pengene er sendt eller mottatt