Fire smakfulle og enkle oppskrifter til høstferien

Enten du skal tilbringe høstferien hjemme eller på hytta, er det ekstra stas å kose seg med litt god mat. Her er en matbloggers høstfavoritter.

HØSTKOS: Fysen på noe godt i høstværet? Hva med en gryterett som gir varme i kroppen eller noe søtt til kvelds? Foto: Monica Strømdahl.
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 01. okt. 2018
Artikkelen er flere år gammel

Høsten er en fantastisk årstid med naturen i full forandring. Hvis været tillater det, er de rolige feriedagene perfekte for turer i skog og mark eller i fjellet hvis du befinner deg der. Etter mye frisk luft smaker det ekstra godt med middag.

Viktig at du ikke skal måtte tilbringe altfor mye tid på kjøkkenet

En som er glad i å lage mat er bloggeren Ina Johnsen. Hun står bak den populære matbloggen Mat på bordet,og ble kåret til Årets Matblogger i 2015. I tillegg har hun gitt ut flere kokebøker.

Så, Ina hva er egentlig det perfekte høstmåltidet?

– Jeg synes det er viktig at du ikke skal måtte tilbringe altfor mye tid på kjøkkenet, men likevel kunne trylle frem velsmakende, hjemmelaget mat. Da er for eksempel en god høstgryte et fantastisk alternativ, sier Ina.

BILLIG OG SMAKFULLT: Matbloggeren, Ina Johnsen, er opptatt av at god mat hverken trenger å ta mye tid eller koste skjorta. Foto: Marie Forsberg

Enkelt, velsmakende og billig

Fortell litt mer om denne høstgryten din?

– Alle råvarene jeg bruker i denne høstgryten er av den billige sorten og enkle å få tak i. Det fine med gryteretter er jo at de stort lager selv, og i denne oppskriften er tilberedelsen også veldig enkel, derav navnet «One Pot Wonder»,forteller Ina.

Lager seg selv

Ina påpeker at gryteretten faktisk er en av de mest populære oppskriftene på bloggen.

– Alt legges bare i en gryte, så er alt ferdig etter to og en halv time uten at du egentlig trenger å løfte en finger, forteller Ina.

NAM: Inas deilige ost- og skinkevafler. Foto: Ina Johnsen.

Nybakte havrerundstykker

Ved siden av gryteretten og til høstfrokosten anbefaler Ina eltefrie havrerundstykker.

Hva med deilige ost-og skinkevafler?

– Deigen rører du sammen kvelden før på 5 minutter, før den forvandles til ferdigstekte rundstykker på en halvtime neste morgen. Lettere og kjappere måte å lage rundstykker på skal du lete lenge etter, sier hun.

Ønsker du å ha rundstykker til hele høstferien kan du lage flere og fryse ned – la de avkjøle helt og legg de i en frysepose.

DUFTEN AV NYSTEKT: Disse havrerundstykkene er perfekt til frokost, lunsj og som tilbehør til gryterett eller suppe. Foto: Ina Johnsen.

Noe søtt til kvelds

Har du lyst på noe søtt til kvelds anbefaler Ina deilige ost- og skinkevafler.

– Det er perfekt kveldssnacks for hele familien. En annen favoritt er denne deilige sjokoladekaken. Server den gjerne med litt is. Denne er perfekt som dessert til gryteretten eller hvis du bare har lyst på kake, sier Ina.

Alle rettene til Ina får du for en billig penge. Her er prislappene:

One Pot Wonder: ca. 300 kroner for 6-8 personer

Havrerundstykker: ca. 10 kroner for 12 rundstykker

Sjokoladekake: ca. 50 kroner for én kake

Ost- og skinkevafler: ca. 50 kroner for 6-8 vafler