Forsikringsekspert til kvinner: - Ikke fraskriv deg ansvaret

#huninvesterer: Kun en av tre forsikringer som selges i Fremtind kjøpes av kvinner.

DRAMATISKE KONSEKVENSER: – Noe av det verste som skjer når familier mister en forsørger, er at du må selge boligen fordi du ikke greier å beholde hjemmet med kun én inntekt, sier Therese Nielsen, skadeforebygger i Fremtind. Foto: NTB scanpix
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 26. sep. 2019
Artikkelen er flere år gammel

– Kvinner må ta mer ansvar for forsikringer. Ikke fraskriv deg ansvaret, mener Therese Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Anbefaler dialog om oppgaver

Ifølge salgsstatistikken til Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB, kjøper menn flere forsikringer enn kvinner. 63 prosent av alle forsikringer selskapet selger, kjøpes av menn og bare 37 prosent av forsikringene kjøpes av kvinner.

– Min hovedteori om denne skjevfordelingen er at jobber og roller fordeles i familier, og i mange familier er det er en egen jobb å være forsikringsansvarlig og økonomiansvarlig. Jeg tror at den som har ansvar for å velge lån og strømleverandør, også tar ansvaret for å velge forsikringene, sier Nielsen.

Nielsen mener at kvinner ikke må fraskrive seg ansvaret for forsikringer.

– Det er ikke sikkert at det er partneren som ønsker å ha det ansvaret. Jeg anbefaler åpen dialog om de oppgavene som ligger i en familie, og kvinner bør være oppmerksomme på å ikke falle inn i de klassiske kjønnsrollemønstrene.

Interesser deg for forsikring

Nielsen anbefaler de som ikke har særlig oversikt over sine egne forsikringer, om å ta grep.

– Begynn med å lage en tankerekke om hva som kan oppstå i løpet av livet. Se litt fram i tid. Det er ikke sikkert at slik du lever i dag, er det samme om ett eller fem år. Plutselig kan for eksempel jobbsituasjonen se annerledes ut, sier Nielsen.

… du må selge boligen fordi du ikke greier å beholde hjemmet med kun én inntekt

Skadeforebyggeren mener at vi må ta høyde for at det kan skje mye i løpet av et liv som vil påvirke din personlige økonomi.

– Interesser deg for forsikring selv om det er kjedelig, det kan bli veldig nyttig.

Bør du spare og investere? – Ta testen her

 

SE FREM I TID: – Begynn med å lage en tankerekke om hva som kan oppstå i løpet av livet. Se litt fram i tid. Det er ikke sikkert at slik du lever i dag, er det samme om ett eller fem år, sier Therese Nielsen, skadeforebygger i Fremtind. Foto: Fremtind

Dramatiske konsekvenser

Nielsen har flere eksempler på at kvinner ikke vet hva de skal gjøre med forsikringene når de blir skilt eller mannen faller fra.

– Plutselig en dag står du der alene. Da blir det mye verre å være alene når du ikke har kontroll på de praktiske tingene, mener Nielsen.

Nielsen er også opptatt av at personer uten riktige forsikringer kan oppleve dramatiske konsekvenser.

– Noe av det verste som skjer når familier mister en forsørger, er at du må selge boligen fordi du ikke greier å beholde hjemmet med kun én inntekt. Alle bør tenke på at det brått kan bli en realitet.

Disse forsikringene må du ha

Det er mulig å forsikre seg for veldig mye, men Nielsen er klar på at det er et par forsikringer du må ha.

– Du må ha innboforsikring og reiseforsikring, og så vil det være smart for mange å ha en livsforsikring som dekker kritisk sykdom, uførhet og død, sier Nielsen.

Er du usikker på hvilke forsikringer du bør ha, anbefaler Nielsen å kontakte et forsikringsselskap for å diskutere hva som er viktig for deg og få anbefalinger.

– Det er viktig å se an livssituasjonen for å finne fram til hva som du bør forsikre i livet ditt, avslutter skadeforebyggeren.