Gjensidige blir Vipps-bank

Gjensidige Bank har inngått partnerskapsavtale med Vipps, og vil distribuere Vipps-løsninger til sine kunder. Gjensidige tilbyr allerede kundene å betale forsikringer med Vipps.

Lesetid 3 min lesetid
Publisert 16. feb 2018
Artikkelen er flere år gammel

Gjensidige Bank er blant Norges raskest voksende banker, og henvender seg primært til personkunder gjennom digitale flater.

-Vi satser mye på å tilby kundene gode opplevelser basert på brukervennlige løsninger på mobil og pc. Vipps er en veldig naturlig del av et slikt tilbud, sier Krister G. Aanesen, som nylig tiltrådte som administrerende direktør i Gjensidige Bank.

-Vi er veldig glad for at Gjensidige nå blir med på den felles Vipps-satsingen, og vi tror selskapet har mye å bidra med i samarbeidet fremover. Gjensidige er et selskap som til stadighet har utfordret konkurrentene på produktinnovasjon og digitale løsninger. Med Vipps i verktøykassen følger vi oss trygge på at Gjensidige-kundene kan forvente seg enda flere forenklinger på for eksempel betaling og innlogging, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Tilbyr allerede Vipps-faktura
Gjensidige er Norges største forsikringsselskap, og tilbyr allerede kundene sine å betale forsikringer med Vipps. Kunder som velger å motta regninger i Vipps kan betale årspremien med noen få sveip på telefonen, uten å taste KID-nummer. De får også påminnelser som tekstmelding på telefonen, for å unngå purregebyr.

– Gammeldags papirfaktura er dyrt, tungvint og unødvendig. Vipps faktura er raskere, enklere og vi har en klar ambisjon om å få slutt på papirfaktura i løpet av noen år. I et av verdens mest digitaliserte land er det oppsiktsvekkende at papirfakturaen fremdeles er i bruk, og det er et særnorsk fenomen at papirfaktura har så stor utbredelse. Det er på høy tid at noen «disrupter» denne praksisen, og det tenker vi å gjøre noe med, sier han.

-Vi gleder oss til å være med på å utvikle Vipps videre som den foretrukne betalingsløsningen på stadig flere områder, sier Krister G. Aanesen.

Krister G. Aanesen, administrerende direktør i Gjensidige Bank og Vipps-sjef Rune Garborg følger «tradisjon» med å være ikledd Vipps-hoodie når man signerer nye avtaler.