Har disse gutta Norges kuleste sommerjobb?

Hvordan ville dere laget fremtidens bank fra bunnen av? Det var spørsmålet Truls, Vinoth og Helge fikk første dag på jobben som summerinterns i DNB.

Lesetid 3 min lesetid
Publisert 16. feb. 2018
Artikkelen er flere år gammel

De tre økonomistudentene, fra henholdsvis Norges Handelshøyskole, Copenhagen Business School og Norges bio- og miljøvitenskapelige Universitet, er i sommer utplassert i IT og Operations i DNB, og har fått stor frihet til å forme sin egen arbeidshverdag i Norges største bank.

– Vi fikk et veldig åpent mandat som består av to deler. Det ene er å komme opp med konsepter for hvordan å gjøre DNB mer innovativ. Det andre er selvvalgt, sier Helge Jystad Ratvik.

Trioen var raske med å bestemme seg for at de også ville jobbe med å videreutvikle nylanserte Vipps. Betalingstjenesten som ble lansert i slutten av mai har allerede godt over 300.000 brukere, og flere tusen nordmenn laster fortsatt med appen hver eneste dag.

– Vipps er utrolig spennende, og vi satt oss ned og prøvde å tenke på hvilke ekstra funksjoner appen bør ha, og i hvilke nye situasjoner Vipps kan implementeres. Vi prøvde å tenke helt utenfor boksen, forteller Vinoth Vinaya.

FRIE TØYLER: Vinoth Vinaya, Helge Jystad Ratvik og Truls Erik Opheim har fått stor frihet til å forme sin egen arbeidshverdag.

Blir hørt

Guttene presenterte så ideene til sine ledere, og fikk svært positive tilbakemeldinger. De forteller at de nå har fått ressurser til å gå i gang med et pilotprosjekt som skal teste ny funksjonalitet for Vipps.

– Det var overraskende og utrolig gøy at ideene våre ble tatt så seriøst, og det blir spennende å jobbe med pilotprosjektet, sier guttene samstemt.

Trioen var usikker på hva som møtte dem da de møtte opp første dag midt i juni, og overraskelsen var stor da de fant ut at de i stor grad kan forme sin egen arbeidshverdag.

– Fra dag én har lederne vært veldig opptatte av å gi oss frihet og å ikke begrense oss til de konvensjonelle bankrammene. Vi har lært utrolig mye av dette – både om banknæringen generelt og om DNB spesielt, sier Jystad Ratvik.

Virksomhetsarkitekt i IT og Operations, Kristian Svantorp, forteller at studentene har fått så frie tøyler fordi de ønsker å få studentenes tankegods frem i lyset.

Ønsker kreativitet

– Vi ønsker å sette i gang kreativiteten deres uten at den farges eller begrenses av banknæringens tankesett. Vi mener vi har fått inn meget dyktige studenter, som kan og bør brukes til mer enn rutinearbeid. Med så mye engasjement koblet med god struktur har det føltes helt riktig, forteller han.

Sett opp i mot de endringene banksektoren står ovenfor videre, de nye aktørene som entrer markedet og at ingen vet helt hvordan bank kommer til å være eller brukes i fremtiden, er det viktig å få inn nye tanker, ifølge Svantorp

– Både helt nye og konkrete muligheter, men også bare mindre innspill og gode diskusjoner som er med å berike de tankene og prosessene vi allerede sitter med selv, legger han til.

Som interns i IT og operations er det innenfor IT og teknologi studentene jobber i sommer, og de er overbevist om at det er nettopp her banknæringens innovasjonspotensial først og fremst ligger.

– Teknologien gjør at vi forholder oss til banken på en helt nye måte, og det er et område som har blitt viktigere og viktigere for næringen, sier Vinaya.

De tre engasjerte studentene legger ikke skjul på at de er storfornøyde med å ha landet sommerjobben i DNB.

– Jeg tror den friheten vi har fått er helt unik. Jeg har hatt internships før der jeg ble sittende med mye rutinearbeid i en mer rigid arbeidshverdag – her er alt annerledes, forteller Truls Erik Opheim.