Her har mange et sparepotensiale

- Gå gjennom abonnementene dine, råder forbrukerøkonomen.

FÅ OVERSIKT: Ved å få oversikt over strømmetjenestene dine, kan det hende du får spart mer enn du tror . Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 05. jul 2022
Artikkelen er flere år gammel

74 prosent av befolkningen i Norge abonnerer på en eller flere betalte strømmetjenester, ifølge Norsk mediebarometer 2021.

- Som tallene viser, har de aller fleste av oss ett eller flere betalte strømmeabonnement. Det kommer stadig nye strømmetjenester på markedet, og da er det vanskelig å ha kontroll, sier forbrukerøkonom i DNB Silje Sandmæl.

Husk at det går an å ha flere brukere under samme abonnement
Silje Sandmæl

Ta en oppvask i abonnementene

- Her er det mye å spare. Mange husstander har dobbelt opp med strømmetjenester, men husk at det går an å ha flere brukere under samme abonnement, sier hun. 

Sandmæl legger til at det er fort gjort å glemme abonnementene sine etter at man for eksempel kjøper det på tilbud.

- Mange strømmetjenester har gode tilbud når du skal melde deg inn, for eksempel en gratis måned. Da er det lurt å legge inn oppsigelse i abonnementet med en gang, slik at det avsluttes automatisk etter denne perioden.

- Det er mye bedre å fornye, enn å bli trukket automatisk.

Ett abonnement av gangen

- Selv pleier vi i familien å abonnere på en strømmetjeneste av gangen. Det er en fin måte å ha kontroll over hva du abonnerer på.

MOBILBANKEN: Få oversikt over abonnementene dine i Mobilbanken. Foto: DNB

Få oversikt over abonnementene dine i Mobilbanken

I Mobilbanken finnes det en funksjon der du enkelt kan følge med på dine aktive abonnementer. Gå inn på betaling og deretter trykk på de tre prikkene i høyre hjørne.

- Ta en rask titt og se om det er noe du kan kutte ut.