Hva dekker reiseforsikringen? Det er nok mer enn du tror

Visste du dette om reiseforsikringen?

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 07. des. 2015
Artikkelen er flere år gammel

At reiseforsikringen dekker kameraet som blir frastjålet på stranden på Mallorca er nok ikke spesielt overraskende for de fleste. Men har du Reise Best fra DNB, er du dekket på langt mer enn bare ferieturene i utlandet. Da har du nemlig i praksis en «ut av døren»-forsikring.

Mange av ulykkene du møter fra du går ut av døren kan være dekket inntil en viss sum. Her er noen eksempler:

1. Er du på vei til skole eller jobb kan du være uheldig å falle på glatt underlag. Kanskje ryker det et par tenner, klærne blir ødelagt og du får vondt i ryggen. Utgifter knyttet til dette vil være dekket av forsikringen din.

2. Tar du buss eller tog hjem til jul, og bagasjen er fullstappet av gaver. Da er det vel greit å vite at de blir dekket dersom de blir stjålet – så kan juleroen bare komme.

3. Tar du på deg slalåmski for en tur i den travle skibakken og noen kjører på deg og skader skiutstyret ditt. Blir for eksempel slalåmbrillene ødelagt, er dette dekket av forsikringen opp til en viss sum.

4. Skal du reise og flyet er forsinket på grunn av værforhold eller tekniske problemer slik at du ikke rekker neste fly, blir dette dekket. Det samme gjelder hvis flybussen kjører av veien slik at du ikke rekker flyet.

5. Skal du reise og blir syk, dekkes avbestillingen av reisen.

6. Er du på ferie og leier bil vil forsikringen dekke egenandelen inntil en viss sum ved skade på leiebil.

7. Er du i utlandet og blir alvorlig syk, kan sykehusregningen bli vanvittig dyr i noen land. Dette er dekket av reiseforsikringen din.

8. Skjer det noe spesielt i landet du er i, som for eksempel naturkatastrofer og terror og myndighetene anbefaler deg å reise hjem, vil evakuering fra landet bli dekket.

Vilkår og aktsomhetsregler gjelder for forsikringen.