Jenny sparer over 53.000 kroner på denne lommepengeordningen

Svakheten for datteren gjorde at Jenny Jenssen aldri sa «Nei» og overøste Tilje (12) med klær, sminke og ting til svimlende summer.

ALT FOR DATTEREN: «Jeg vil jo gjerne gi henne alt. Men jeg ser at det ikke er bra», sier Jenny Jensen i episoden av «I Lomma på Silje». Her sammen med datteren Tilje (12) og programleder Silje Sandmæl. Foto: TV 3.
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 06. feb. 2019
Artikkelen er flere år gammel

I neste episode av «I lomma på Silje» er det den norske artisten, Jenny Jenssen, sin tur til å få Silje Sandmæl, programleder og forbrukerøkonom i DNB, på besøk.

Jenny er som andre foreldre: Hun ønsker det aller beste for datteren sin Tilje (12). Men, det gode mammahjertet ble til en stor bjørnetjeneste som kostet Jenny dyrt.

«I lomma på Silje» er et TV 3-program i samarbeid med DNB.

Vanskelig for et mammahjerte

Jenny elsker å skjemme bort datteren. I episoden får vi se Tilje (12) vise frem rom etter rom med leker, sminke, sko og klær. Dette får programleder Silje Sandmæl til å måpe av sjokk.

«Jenny ønsker jo bare å være snill og glede Tilje, men dette er alt for mye», sier programleder Sandmæl.

Det er ikke bare enkelt å sette ned foten som forelder, og dette føler Jenny veldig på. Det kan jo være tøft for et mammahjerte å ikke skulle skjemme bort den lille jenta hennes. Heldigvis har programleder Sandmæl en løsning hun tror vil gjøre både Jenny og datteren fornøyd.

Se episoden med Jenny på Vifree eller Viaplay.

12 BARBIEHUS: Lekene til Tilje, som hun har vokst fra for lengst, tar opp hele to gjesterom i huset. Soverommet huser sminke, klær og sko i alle kriker og kroker. Blant alle tingene fant programleder Silje Sandmæl blant annet 12 lekeslott. Foto: TV 3.

Slutt på kjøpefesten

For å få slutt på Jennys kjøpebonanza til datteren setter programleder Sandmæl opp noen tiltak. Tilje har etterspurt at hun ønsker å få ansvaret for å kjøpe ting til seg selv. Hun er blant annet lei av at moren kjøper ting til henne som hun ikke liker. Sandmæl er helt enig med Tilje om at hun bør få ansvaret for å kjøpe ting til seg selv.

Løsningen blir en ukelønnsforhandling. Tilje skal få faste lommepenger og oppgaver som følger med. På den måten vil Jenny spare penger, samtidig som Tilje lærer seg å disponere sine egne og at penger ikke vokser på trær.

Det er tid for en ukeslønnforhandling!

Sparer du til barnets fremtid? Sjekk ut DNBs barnefond

I appen Spare kan du enkelt tegne en spareavtale og følge med på utviklingen

Tilje blir sin egen økonomisjef

Jenny og Tilje setter i gang med forhandlingene og ender opp med å bli enige om summen Tilje skal få i lommepenger. Summen kommer de frem til ved å sette opp et budsjett over hvilke utgifter Tilje skal ha ansvar for og hvor mye hun skal bruke på hver post.

I budsjettet til Tilje settes det også av rom til sparing. Alle pengene Tilje ikke bruker skal settes inn på en egen konto. Gulroten i enden for både Tilje og hele familien er en reise til USA. Pengene Tilje sparer blir lommepengene hennes på turen.

Se hvor mye Tilje får i lommepenger og utgiftene hun får ansvaret for, HER

Den nye lommepengeordningen til Tilje vil spare Jenny for 4.490 kroner i måneden, hele 53.880 kroner i året!

MED FRIHET FØLGER ANSVAR: For å få lommepengene må Tilje gjøre noen oppgaver hjemme. Hvis oppgaven ikke blir gjennomført blir det trekk i lommepengene. Foto: TV 3.

Kan få konsekvenser for barnet

Jenny er ikke alene om å gi datteren det hun ønsker seg, forteller Sandmæl til DNB Nyheter på premierefesten av programmet.

– Norske foreldre er flinke til å sette grenser når det kommer til dataspilling og leggetid, men vi er ikke like flinke når det kommer til å sette grenser for pengebruk. Konsekvensen av det blir ikke synlig før mange år senere når barna skal ut på egenhånd og disponere egne penger, sier hun.

Sandmæl referer til tall fra inkassobyrået Lindorff som viser at stadig flere unge sliter med å betale regningene sine og at de for flere ender med betalingsanmerkninger som gjør at man blant annet ikke kan få boliglån.

I programmet sier både Jenny og Tilje at de håper andre familier kan lære av å se på dem. Det håper programleder Sandmæl også.

Få flere gode tips til deg som forelder, sjekk ut «Barn fra A til Å»