Nytt 17.mai-antrekk til poden? Her får du bunad for 100-lappen

Lei av å bruke store summer på nytt 17.mai-antrekk til barna hvert år? Velg brukt og spar både lommebok og miljø.

GOD SOM NY: – Denne jentebunaden med skjorte får du for 138 kroner, og guttebunaden koster bare 119, sier butikksjef Ducileia Laurindo mens hun viser frem det mangfoldige utvalget til Fretex på Grønland .  Foto: Stig B. Fiksdal.
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 03. mai. 2019
Artikkelen er flere år gammel

Det nærmer seg 17.mai og mange foreldre er på utkikk etter antrekk til sine små. Men er det nødvendig å kjøpe nytt hvert år?

Brukt er like fint som nytt, og det koster mye mindre

Ifølge Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, er dette både dyrt og unødvendig.

– I disse dager reklameres det for bunader til barn for rundt 1000-lappen, men er det vits å bruke så mye penger på noe som gjerne blir brukt en eller to ganger? Brukt er like fint som nytt, og det koster mye mindre, sier hun.

I dag er det alt for mange unge som havner i luksusfellen. Lærepenger gir barnet ditt nyttig kunnskap om fornuftig pengebruk og sparing

Hyllene fulle med festantrekk til barn

Er du ute etter brukt til 17.mai er Fretex en ordentlig gullgruve, ifølge Sandmæl. Så DNB Nyheter tok turen bort til Fretex på Grønland for å sjekke ut om vi kunne finne noe gull.

Mange kommer innom før 17.mai

I døren blir vi møtt av den smilende butikksjefen, Ducileia Laurindo, som er ivrig etter å vise frem hva butikken har å by på. Jammen hadde Sandmæl rett, for bunader og festantrekk var å finne i alle størrelser og fasonger.

– Det er mange som kommer innom oss for å finne antrekk til 17.mai-feiringen, forteller Ducileia, mens hun geleider oss bort til barneavdelingen.

OGSÅ FOR VOKSNE: Hos Fretex kan du finne 17.mai-antrekk til hele familien for en billig penge. På bildet viser butikksjef Ducileia Laurindo frem en brukt bunad for voksne, som ser helt ny ut. Pris: 3390 kroner. Foto: Stig B. Fiksdal.

Gullgruve for barnefamilien

I barneavdelingen henger det bunader og festantrekk til små og store barn, og alt til en behagelig pris.

Men, alt ser jo helt nytt ut?

– Det er flere som tror at brukt betyr at noe er oppbrukt. Noe som slettes ikke er tilfelle. Fordi barn vokser så fort får vi inn store mengder bunader og festantrekk som kun er brukt én eller to ganger. Noe er til og med helt nytt, forteller Ducileia.

Det meste vi selger er så godt som nytt, om ikke helt nytt

– Siden barn vokser så fort vil jeg anbefale deg å kjøpe antrekk brukt eller å låne av noen. Her hos oss får du festantrekk som bunad helt ned i hundrelappen til både gutt og jente, legger hun til.