Linn har vært i mer enn 100 land – her er hennes beste reisetips

Linn Krogh Hansen har vært i mer enn 100 land. Skildringene fra reisene hennes publiserer hun på bloggen linnsreise.no, som ble kåret til «Årets reiseblogg» på Reiselivsmessa i fjor.

DIGG! Det er vel flere som kunne tenke seg å være her akkurat nå – Barbados. Foto: Privat
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 21. jun 2019
Artikkelen er flere år gammel

Da Linn fylte to år fikk hun en globus i gave, etter eget ønske. Nærmest siden den gang har hun vært lidenskapelig opptatt av å reise og se nye steder. Hun vet hvordan det lønner seg å forberede seg til lengre reiser.

Linn sine beste tips:

Det er mye som skal forberedes før du legger ut på langtur. De beste rådene til de som planlegger langtur er ifølge Linn:

  • Ta skjermdump av alle reisedokumenter og send til deg selv på mail
  • Send viktige e-postadresser, informasjon og koder til deg selv på mail før du reiser (gjerne i en litt kodet form, for nettsikkerhetens skyld).
  • Pakk ikke mer enn du trenger, da det fort kan bli litt gåing … 🙂
  • Last ned kart-apper, og sjekk omtaler via populære tjenester som for eksempel Tripadvisor eller lignende.
  • Ha alltid med deg reisekortet ditt

Her kan du lese mer om Linns reiser

Linn elsker å reise, her er hun i Tunisia fra en reise i år. Foto: Privat
Familien måtte ta pant i huset for å få ham hjem

Reisebloggeren tar enkle forholdsregler for å unngå å bli syk når hun er ute på reise. Linn har også opparbeidet seg noen smarte erfaringer gjennom sine mange turer.

– Jeg er generelt lite dårlig, og er restriktiv ved inntak av medikamenter med mindre det er helt nødvendig som for eksempel enkelte vaksiner. Et godt tips dersom du skal spise lokal mat, er å velge steder der de lokale går. Dette er ofte et tegn på at maten er ok – eller i det minste fersk, da det er rask omsetning, sier Linn.

– Også er det lurt å alltid ha med egen vannflaske. Spesielt i land med dårlig hygiene, legger hun til.

Det er veldig verdt det når du først når sparemålene

Tar større risiko på ferie

Ved å følge egne råd har Linn stort sett klart seg uten å bli syk på turene sine. Men hun har måttet benytte seg av reiseforsikringen sin på andre ting, som forsinket bagasje.

Therese Nielsen er skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB. Hun støtter opp under viktigheten av å ha reiseforsikringen i orden.

Linn koser seg på Barbados. Foto: Privat
Det kan være lurt å tenke seg om to ganger før du hopper fra en bro i morken strikk

– Det er kjedelig å miste ting som er kostbart å erstatte, men verre er det om en selv blir syk eller skadet på turen. Det er fort gjort å tenke «det skjer ikke meg», samtidig vet vi at man gjerne tar litt større risiko når man er på ferie, og kan ta sjanser du vanligvis ikke gjør hjemme. Det kan være lurt å tenke seg om to ganger før du hopper fra en bro i morken strikk for eksempel, sier Nielsen spøkefullt.

Vær på den sikre siden

Mange ønsker å makse opplevelsene av en lang- eller backpackertur med spesielle aktiviteter. Forståelig nok. Men da er det også viktig å være klar over hva som dekkes av forsikringen du har.

Har du ikke forsikring kan du i verste fall ende opp med å måtte betale millionbeløp

– Det viktigste rådet jeg kan gi, er å gå gjennom vilkårene for forsikringen din og se hva de dekker. De fleste forsikringsselskaper har unntak for luftsport og basehopp for eksempel. Mens strikkhopp, parashooting etter båt og dykking ned til 40 meter er blant flere ting som regnes som vanlige ferieaktiviteter, sier Nielsen.

Kan bli kostbart uten forsikring

Og er uhellet først ute og du skulle bli syk eller skade seg, kan det i verste fall bli veldig dyrt.

– Vi har mange eksempler på saker hvor regningene har blitt veldig høye. Blir du syk i et land med dårlige sykehus som ikke kan gi nødvendig behandling, blir du fraktet til nærmeste land som kan gi nettopp dette. Sykehusene vil ha en garanti for at regningen blir betalt, og har du ikke forsikring kan du i verste fall ende opp med å måtte betale millionbeløp selv, sier Nielsen og kommer med et eksempel:

– Da en ung gutt som ikke hadde reiseforsikring krasjet med moped i Thailand, kom sykehusinnleggelse og hjemtransport på 1,5 millioner kroner. Familien måtte ta pant i huset for å få ham hjem. Det er klart at dette er ikke blant de vanligste sakene våre, men en god påminner om å sjekke at du er forsikret, sier Nielsen.

Her kan du lese mer om vår hva vår reiseforsikring dekker.

Skadeforebygger Therese Nielsen.