Skillsmisse:

Mia Gundersen fikk kjenne på den økonomiske belastningen

- Vær åpen med de rundt deg, sier Mia Gundersen, artist og skuespiller.

ANGST: Sanger og artist, Mia Gundersen, bretter ut om angsten for økonomi i TV-serien "I lomma på Silje" Foto: Stig B.Fiksdal
Lesetid 5 min lesetid
Publisert 07. feb. 2020
Artikkelen er flere år gammel

I neste episode av «I lomma på Silje» blir seerne invitert med inn til artist og skuespiller, Mia Gundersen. Se episoden tirsdag, 11. februar kl. 21.30 på TV 3. 

Mia bor med sønnen sin i et stilig funkishus på Nordstrand i Oslo, som hun beholdt etter skilsmissen. Problemet er at hun heller ønsker å bo i leiligheten hun har kjøpt i Oslo sentrum.

Huset har ligget ute for salg ved flere anledninger, uten napp. Da programleder og forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, kommer på besøk sitter Mia med to boliger, et skyhøyt forbruk og angst for å åpne nettbanken.

Få økonomisk trygghet med en bufferkonto her

Tøft å være alene om økonomien

Mia forteller at hun er livredd for økonomi. Samtidig ønsker hun ikke å leve med angsten om hva som egentlig skjuler seg i nettbanken.  

- Det er skummelt. Jeg er redd for økonomi. Alt som har med regninger, skatt, og så videre, forteller Mia til Sandmæl i programmet. 

Det koster mye å være alene
Mia Gundersen

Etter skilsmissen har Mia vært alene om å håndtere husholdningens økonomi. Noe hun har opplevd som en tøff utfordring.

- Det koster mye å være alene. Det å skulle styre alt selv uten å ha noen å lene seg på, er ganske tøft, sier Mia.

Mia sitt mål med å være med i programmet er å få økonomisk trygghet gjennom en bufferkonto og bli kvitt angsten rundt økonomi. 

OI! Her avslører programleder, Silje Sandmæl, hva Mia Gundersen bruker penger på. Foto: TV 3

Tøft for helse og lommebok

Sandmæl forteller at dette med samlivsbrudd og økonomi er noe hun får mange henvendelser om både fra menn og kvinner som vurderer å gå fra partneren sin.

- Ofte er personen usikker på om hun eller han har råd, eller lurer på hvor mye av eiendelene en vil sitte igjen med, forteller Sandmæl. 

Det er viktig for helsen vår at vi føler oss økonomisk trygge
Silje Sandmæl

Få hjelp: DNB har laget en oversikt over hva du bør tenke på hvis du vurderer eller skal skille lag med partneren din.

- Det er viktig for helsen vår at vi føler oss økonomisk trygge. Mia håndterte angsten for egen økonomi med å stikke hodet i sanden og håpe at alt ordner seg. Det er ikke en uvanlig reaksjon, men det blir som oftest bare vondt verre. Jeg håper alle kan lære noe av Mia og ta grep slik hun har gjort, sier Sandmæl. 

- Jeg hadde ikke kontroll

DNB Nyheter tok en prat med Gundersen på den røde løperen til premierefesten av «I lomma på Silje». Det er tydelig at Mia bobler over av lærdom hun har tatt med seg fra programmet.

- Jeg hadde ikke kontroll, og jeg fikk helt sjokk, sier Mia og utbroderer om hvordan programmet har gjort at hun har blitt mye mer bevisst på egen pengebruk.

For Mia har dette med å være åpen vært en viktig del av prosessen. 

Vær åpen om situasjonen din med andre rundt deg
Mia Gundersen, artist og skuespiller

- Vi skammer oss gjerne for å snakke om økonomi og særlig det med å ikke ha kontroll. Mitt råd er å ikke være redd for å ta tak i egen økonomi og ikke minst være åpen om situasjonen din med de rundt deg, sier Mia.

Sandmæl støtter Mia sitt budskap og synes hun er tøff som er med på å belyse noe flere sliter med.

- Vi kan dele private historier, men holder tett om at vi strever med økonomien. Det er spesielt vanskelig etter samlivsbrudd da man står igjen med én inntekt mindre, men gjerne med de samme utgiftene, sier Sandmæl.