Ny, oransje Vipps-app kommer nå

Det er ikke bare fargen på Vipps-appen som er ny. Den nye, oransje versjonen er også raskere, mer intuitiv og tydeligere.

BEDRE OG ORANSJE APP: De fleste kan ta i bruk den nye appen neste gang de skal vippse.
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 20. aug 2018
Artikkelen er flere år gammel

Kundene kan ta i bruk den nye appen i løpet av få dager. Appen blir først tilgjengelig for iOS 10 og 11-brukere. Når appen slippes vil de som har automatisk oppdatering få den opp når de skal bruke Vipps. De må da taste inn mobilnummer og be om å få tilsendt kode på SMS for å komme i gang.

Ny versjon for Android er ikke helt klar ennå.

Utviklingsansvarlig i Vipps, Elisabeth Barrie. Foto: Vipps

– Det aller beste hadde vært om ny versjon for iOS og Android kom samtidig, men vi ønsker å gjøre den nye og bedre versjonen tilgjengelig for kundene våre så fort som mulig. Når produktnyheter kommer store deler av brukerne våre til gode, vil vi at de skal kunne ta dem i bruk med en gang. Derfor har vi valgt å oppdatere for de ulike kundegruppene etter hvert som det er klart klar, sier utviklingsansvarlig i Vipps, Elisabeth Barrie.

De ivrigste Android-brukerne kan melde seg som beta-testere og gi tilbakemeldinger på hvordan den betaversjonen for Android fungerer i bruk. Endelig Android-versjon er rett rundt hjørnet.

Vipps for alle typer betalinger

Barrie er tydelig på at Vipps etter hvert skal kunne brukes til alle typer betalinger, ikke bare til vennebetaling som Vipps hittil har vært mest kjent for. Du kan allerede betale regninger i Vipps, men den nye versjonen er bygd for fremtidig produktutvikling.

– I den nye versjonen er det tatt høyde for at tilbudet skal utvikles. Vipps skal gjøre betaling enda enklere for folk, så følg med, flere nyheter er på trappene, lover hun.

Barrie legger til at den nye versjonen også er enda sikrere:

– Hvis du glemmer PIN-koden må du bruke BankID eller BankID på mobil for å reaktivere appen. De som ikke har noen av delene må ta kontakt med banken sin, forklarer hun.

Forbedringer i Vipps-appen

Kundene vil merke flere forbedringer i den nye versjonen av Vipps-appen. Dette er de mest vesentlige:

  • Det er lettere å se forskjell på en melding og en transaksjon. Det vil ikke være noen tvil om at du faktisk har mottatt penger.
  • Det blir enklere for nye brukere å ta i bruk Vipps, det vil si å opprette og redigere en profil.
  • Oransje Vipps har forbedret støtte for voiceover (beskrivelse av hva som vises) slik at det blir enklere for synshemmede å bruke den.
  • Det blir lettere å avvise når noen ber deg om penger.
  • Det blir også lettere å se forskjell på betalinger til privatpersoner og betalinger til bedrifter.
  • De gangene du må betale gebyr vil det fremkomme enda tydeligere før du betaler.
  • Det blir mulig å legge til kort eller konto i betalingsøyeblikket. Du trenger ikke lenger å gå ut av transaksjonene for å gjøre dette.
  • Du vil kunne bruke store emojis når du sender meldinger/chatter.
  • Det blir lettere å finne igjen kvitteringene (kjøpene).