Rimelig og morsomt utdrikningslag?

Ta det med ro. Det er fullt mulig å arrangere et vellykket utdrikningslag uten at du og deltakerne må blakke dere.

Lesetid 3 min lesetid
Publisert 16. feb. 2018
Artikkelen er flere år gammel

Å være bryllupsgjest kan fort bli dyrt. Du må kanskje ha ny kjole eller dress, gave til brudeparet og noen må beregne reise og overnatting i forbindelse med selve bryllupsfesten. Og i tillegg kommer utgiftene til utdrikningslaget.

– Gjestene i et utdrikningslag er ofte en sammensatt gruppe. Her er det alt fra barndomsvenner, studievenner, kollegaer og familie. Det betyr at aldersspennet kan være stort og økonomien til deltakerne veldig ulik, sier Hanna Folkvord, finansrådgiver i DNB.

– Det viktigste er tross alt å få samlet så mange som mulig. Da kan ikke opplegget bli så dyrt at folk må takke nei på grunn av kostnaden, legger Folkvord til.

FÅ MED FLEST MULIG: Et utdrikningslag trenger ikke koste så mye, sier Hanna Folkvord i DNB

Aktiviteter for alle lommebøker

Det er lett å la seg rive med i planleggingen – pengene skal det i hvert fall ikke stå på! Husk at alle gjestene i utdrikningslaget ikke har et like nært forhold til den som gifter seg.

Bruden eller brudgommens interesser kan være et smart sted å starte når du skal lage et opplegg for utdrikningslaget.

– Børst støv av gamle idrettskunster og arranger fotballcup eller olympiske leker. En rusten skater kan kanskje sette pris på en tur til en skatepark? Uansett årstid er det mange aktiviteter dere kan gjøre ute – helt gratis, sier Folkvord.

Lag maten selv i stede for å spise på restaurant og få alle til å stille med egen drikke. Skal dere reise bort har kanskje noen ei hytte dere kan låne? Et godt råd er å samle deltakerne i en gruppe på for eksempel Facebook. Her kan alle bidra med ideer.

– Utdrikningslag med overnatting trenger ikke koste så mye. Hvis ingen har egen hytte kan dere leie privat eller gjennom for eksempel DNT. Omgivelsene til hytta kan utnyttes til aktiviteter og maten kan dere lage selv.

Noen syns kanskje det er vanskelig å si at dette har jeg ikke råd til å bli med på. Da er det greit at du som arrangør har tenkt på et alternativ.

– Gjør dyre aktiviteter valgfrie og sørg for at det finnes et opplegg for dem som ikke ønsker å bli med på alt. Hvis bruden skal på spa-behandling kan andre hjelpe til med å forberede lunsjen, sier Folkvord.

Del utgiftene

Forloveren skal ikke sitte igjen med regningen. Sett opp en oversikt over alle utgiftene og be deltakerne om å betale inn et beløp før du begynner å legge ut store summer. 

Les mer om hvordan du deler utgifter med en gruppe i Vipps

5 tips for deg som skal arrangere utdrikningslag:

 

  • Finn ut hva bruden eller brudgommen ønsker og forventer
  • Vær tidlig ut og sett en dato for utdrikningslaget. Det øker sjansen for at så mange som mulig kan bli med
  • Lag et opplegg som passer for de fleste lommebøker
  • Aktiviteter der alle kan delta er ofte mer engasjerende
  • Pass på at du ikke blir sittende igjen med utlegg du aldri får tilbake

Skal du gifte deg? Her er våre 12 beste tips til et rimelig og perfekt bryllup