Samarbeidet med Alipay gir vippserne nye muligheter

Samarbeidet med Alipay gir Vipps-brukerne nye muligheter. Blant annet vil de snart kunne betale med mobilene sine i utlandet. I noen land blir dette mulig i løpet av det neste halvåret.

VIPPS SATSER PÅ PARTNERSKAP: – Konkurransen innen betaling blir mer og mer global, og vi mener at partnerskap med andre aktører gir brukerne våre de beste løsningene, sier Berit Svendsen, som leder Vipps’ internasjonale satsning. Her sammen med Vipps-sjef, Rune Garborg. Foto: NTB Scanpix
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 27. feb 2019
Artikkelen er flere år gammel

Vipps og Alipay er enige om å bruke Alipays format på QR-koden som brukes i betalingsløsningen. Det gjør at Vipps kan tilby kundene nye og spennende løsninger.

Konkurransen innen betaling blir mer og mer global, og vi mener at partnerskap med andre aktører gir brukerne våre de beste løsningene.

– Konkurransen innen betaling blir mer og mer global, og vi mener at partnerskap med andre aktører gir brukerne våre de beste løsningene. De nordiske landene er tett knyttet sammen, og vi vet at mange vippsere lar seg begeistre av muligheten til å betale med Vipps i Sverige og Finland, og ikke minst andre europeiske land snart, sier Berit Svendsen, som leder Vipps’ internasjonale satsning.

Finske ePassi er også en del av samarbeidet med Alipay, og de er allerede til stede med QR-betaling i både Sverige, Finland, Estland og Spania. Veldig snart vil de finske brukerne kunne betale gjennom Vipps’ løsning i Norge, og vippserne vil kunne bruk deres løsning i Finland

Bergen først ute, men Oslo og hele landet står for tur

Så langt har Vipps’ gjennom samarbeidet med Alipay gjort det mulig for norske brukersteder i Bergen å ta imot motta betaling gjennom QR-koder fra kinesiske turister som bruker Alipay. Kinesiske turister vil altså kunne betale med den samme løsningen som de bruker hjemme i Kina. Etter hvert vil også nordmenn og finner kunne benytte samme betalingsløsning i utlandet som de gjør hjemme ved hjelp av QR-koder.

Mobilbetalingsløsningen med QR-kode ble først lansert i Bergen på grunn av byens stor tiltrekningskraft på kinesiske turister. Oslo står for døren i januar.

Vi vil utvide og tilby dette til butikker og andre brukersteder i hele Norge i de kommende månedene.

-Vi vil utvide og tilby dette til butikker og andre brukersteder i hele Norge i de kommende månedene. Kjøpmenn som er ivrige etter å begynne å akseptere Alipay for markedsføring og betaling med kinesiske kunder allerede før kinesisk nyttår, kan kontakte oss direkte, forklarer Svendsen.

Betalingsløsningen som er lansert i Bergen er ikke bare en betalingstjeneste. Alipay tilbyr også informasjon om byer som har tatt tjenesten i bruk. Her kan turistene finne kart, oversikt over butikker, tips om severdigheter og restauranter.

Alipay er ledende i verden

Alipay er den mest populære appen i Kina. Med 700 millioner brukere er den verdens ledende betalings- og livsstilsplattform.

En undersøkelse publisert av Nielsen i 2018 viste at 65 prosent av de kinesiske turister bruker mobile betalingsplattformer på utenlandsreiser.

I tillegg viste undersøkelsen at over 90 prosent av kinesiske turister ville vurdere å bruke Alipay når de reiser utenlands hvis Alipay ble mer allment akseptert blant utenlandske butikker og andre brukersteder. Det fremkom også at over 90 prosent av kinesiske turister ville bruke mer penger hvis Alipay var en akseptert betalingsmetode.