Åpner kontoutskriften:

Se hva disse kjendisene bruker penger på

- Du kan glede deg til latter, overraskelser, noe alvor og mange gode tips, sier Silje Sandmæl, programleder og forbrukerøkonom i DNB.

FÅR HJELP: I serien "I Lomma på Silje" får seerne blant annet et innsyn i pengebruken til John Arne Riise og kona Louise Angelica. Foto: Amalie Klevås Håkonsen
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 09. jan. 2020

Det er lite som sier mer om en persons uvaner enn kontoutskriften. Dette skal kjendisene få føle på i sesong 2 av TV-programmet «I lomma på Silje». Programmet er et samarbeid mellom TV 3 og DNB.

- De er veldig tøffe som stiller opp. For mange er kontoutskriften hemmeligstemplet fordi den er såpass avslørende. Her kan du ikke skjule noen ting, sier Silje Sandmæl, programleder og DNBs forbrukerøkonom.

Første kjendis  uti ilden er den tidligere fotballspilleren, John Arne Riise. Episoden kan du se 28. januar kl. 21:30 på TV 3, Viafree eller Viaplay. 

OVERRASKELSE: Blogger og influenser, Kristin Gjelsvik, og samboeren, Dennis Poppe, får seg noen store sjokk i episoden. Foto: Stig B.Fiksdal

Vil hjelpe nordmenn til å spare 

Sesong 1 av «I lomma på Silje» gjorde braksuksess. På det meste var over én halv million seere innom programmet for å se på Sandmæl snoke i kontoutskrifter, overvåke kjendiser, og til slutt – hjelpe dem med å rydde opp i økonomien.

Sandmæl forteller at det er tre grunner til at hun har laget TV-konseptet.

- Jeg ønsker at penger skal bli mindre tabu å snakke om; at nordmenn skal få et mer bevisst forhold til egen privatøkonomi og ikke minst lykkes med å spare mer. 

Lykke og penger

Det er nemlig slik at de aller fleste av oss har et sparepotensial vi går glipp av, påpeker Sandmæl.

 I undersøkelsen, gjennomført av Respons Analyse for DNB, sier åtte av ti nordmenn at de kunne spart mer.

- De aller fleste kunne spart mer og fått mer igjen for pengene sine. Forskning viser at det ikke er hvor mye penger du har som gjør deg lykkelig, men hvordan du bruker dem. Her finnes det hjelpemidler på veien som jeg gir til deltakerne. Blant disse er appen Spare og sparetesten, sier hun. 

DRØMMER: Alle deltakerne har drømmer de ønsker å realisere. Kristin og Dennis trenger hjelp til å kunne spare mer til større bolig og bryllup. Foto: Stig B.Fiksdal

Kaos, barn og samboerskap

I sesong 2 av «I lomma på Silje» får seerne blant annet lære om hvordan man får en rettferdig parøkonomi, hva det koster å ha barn og hvordan man kan hamle opp med unødvendige pengesluk.

Alle kjendisene som er med i programmet har én eller flere drømmer de ønsker å realisere. Noen av de som står på listen er: Større bolig, pusse opp, å føle seg økonomisk trygg og å reise.

- For å kunne oppnå det de drømmer om må vi ta en grundig oppvask av økonomien og ikke minst vanene deres. Dette byr gjerne på noen ubehagelige overraskelser og innrømmelser, sier Sandmæl. 

Disse kjendisene får du se i programmet
  • John Arne Riise, tidligere fotballspiller, og kona Louise Angelica
  • Kristin Gjelsvik, blogger og influenser, og samboeren Dennis Poppe
  • Gunhild Dahlberg, radio-journalist og programleder
  • Mia Gundersen, sanger, skuespiller og dommer i «Norske talenter»
  • Ronny Brede Aase, radiovert, og forloveden Tuva Fellmann
  • Erlend Elias, kjendisstylist
  • Bård Hoksrud, politiker
  • Carina Dahl, artist og TV-profil