Billige flybilletter? Slik fikser eksperten det

På utkikk etter billige flybilletter? Da er eksperten Odd Roar Lange mannen å lytte til.

Lesetid 3 min lesetid
Publisert 11. jul. 2018
Artikkelen er flere år gammel

Nordmannen er også kjent som mannen bak Nordens største reiseblogg The Travel Inspector, og er en av Norges fremste reiseeksperter som har jobbet som reiselivsjournalist i over 25 år, og hatt reiseblogg siden 2006.

Lange har også skrevet tre reisebøker og bidrar i tillegg til reisebloggen med reisestoff og reisetips i Dagbladet og TV 2s «God Morgen, Norge».

Her er den bereiste ekspertens beste tips når det gjelder billige flybilletter. Kanskje noe for dere som har lyst til på en sommerferie i siste liten, men ennå ikke har bestemt dere for hvor dere skal.

Reis når ingen andre vil

– Du har selvsagt hørt det aller viktigste før: Ikke reise i helgene, men velg utreise på midtukedag og hjemreise på en mandag. Det første du skal jakte på er reisetidspunkt som andre ikke liker. Det betyr tidlig om morgenen og veldig sent om kvelden. Unntakene er morgenfly fra småbyer og inn til de store byene. Her kan formiddagsfly være billigere. Og vær fleksibel. Og da mener jeg virkelig fleksibel når det gjelder reisetidspunkt. Dersom du kan reise like etter en skoleferie, er det muligheter for å gjøre et kupp.

Bruk de beste søkemotorene

– Sjekk flere søkemotorer før du bestiller billett. Jeg har gode erfaringer med Skyscanner og Whichbudget. Vær klar over at du ikke alltid finner billigflyselskapene på alle søkemotorer. Dette skyldes at billigselskapene ikke ønsker å betale provisjon til formidlerne. Da må du inn på flyselskapets egen nettside.

Alternative flyplasser kan gi billige flybilletter

– Sjekk også om det finnes alternative flyplasser. Det er selvsagt fristende å velge korteste reisevei – og noen ganger er det eneste riktige løsning. Men dersom du virkelig kan være fleksibel så bør du sjekke om det kan være flyplasser utenfor storbyene, eller nabobyen, som du kan bruke. Lavprisselskapene velger ofte disse flyplassene.

ALTERNATIV FLYPLASS: Orker du å lande litt utenfor allfarvei, kan du ofte spare mye på å velge ruter som bruker mindre flyplasser.

Vurder flyselskapets eget kredittkort

– Skaff deg flyselskapets eget kredittkort. Dersom du bruker dette til alt du kjøper, alt fra kioskvarer til dyre møbler, så samler du bonuspoeng hele tiden. Dette kan du bytte inn i flyreiser. Vær obs på at kontantuttak med kredittkortet ikke gir bonuspoeng.

Meld deg på nyhetsbrev

– Meld deg på nyhetsbrevene til flyselskapene. Her får du opplysninger om spesielle kampanjer. Og følger du med her så kan du finne veldig billige billetter. Disse kampanjene kommer med en viss uforutsigbarhet, så nå er det bare å følge med.

Lavpriskoder gir billige flybilletter

– Mange flyselskap har egne lavpriskoder. Gjør deg kjent med disse og bruk dem. Norwegian har kampanjekoden UNGDOM26 for alle mellom 12 og 25 år. Husk legitimasjon, for dette blir sjekket ved utgangen.

Billigere å kjøpe ny enn å endre?

– Noen ganger bommer man med billettkjøpet. Og du må endre billetten. Vent litt! Har du sjekket om du kanskje kan få kjøpt en ny billett som er billigere enn den summen du må betale for å endre? Det er slett ikke usannsynlig. Ikke tenk på prisen du betalte da du kjøpte den. Prisen kan ha sunket mye, og dermed havnet under endringsgebyret. Husk regel to: Sjekk flere søkemotorer.

HUSK REISEFORSIKRING: En rekke flybytter kan resultere i manglende bagasje og annet uforutsett. Da er det bra med en god reiseforsikring, sier ekspert Lange.

Vurder omvei

– Lønner det seg med en omvei? Det gjør det ofte. Dersom du skal til USA og sliter med å finne billige billetter så kan du sjekke om det er mulig å få kjøpe fra Paris, London, Dublin eller en annet reisemål. Så kjøper du en billigbillett fra Norge og til eksempelvis London. Og vips, så sparer du mye penger.

Husk forsikring

– Til sist. Vær klar over at jo flere flybytter, jo større risiko er det for bagasjetrøbbel eller forsinkelser. Men du har selvsagt en god reiseforsikring. Og du er fleksibel. dermed går det bra uansett.