Slik får du en perfekt billigferie

Det trenger ikke koste skjorta for å få en innholdsrik og deilig sommerferie. Du trenger heller ikke reise langt – eller i det hele tatt, mener Silje Sandmæl.

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 31. jul. 2015
Artikkelen er flere år gammel

Hver sommer hvalfarter nordmenn til sydligere strøk. Ifølge en undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI for DNB bruker nordmenn over 21.000 på ferien i år. Selv om mange drømmer om hvite strender og krystallblått vann i sommerferien, er det mulig å skape vel så gode minner og opplevelser i nærmiljøet – til en langt billigere penge, mener forbrukerøkonomen.

-Skal du feriere hjemme kan du spare penger på å utnytte vakker norsk natur ved å gå turer i fjellet, utforske nærområdet, spørre vennene dine på Facebook om noen har en hytte som skal stå tom i ferien som du kan leie eller låne, eller du kan benytte deg av turistforeningens mange hytter til en billig penge, sier hun.

– For barnefamilier er det veldig vanlig å dra på en eller flere fornøyelsesparker om sommeren. Pakker du en sekk med god mat, litt snack og drikke kan du spare mye penger i løpet av en lang dag, legger hun til.

Hun mener det er viktig å tenke på at ferien primært er ment for avslapning og et pusterom fra hverdagen.

HYTTE: Silje Sandmæl drar sjelden lenger enn til hytta når hun tar sommerferie. Foto: unknown

-Det å dra barna fra fornøyelsespark til fornøyelsespark er jo ikke akkurat avslappende, ler hun.

Hun tror foreldre legger et større press på seg selv enn de trenger, og at ferie er blitt en form for statussymbol.

– Ofte tenker vi at vi gjør dette for barna sin skyld, men husk at de ikke vet hva de går glipp av. Det er vi voksne som hausser opp ting og smykker oss med flotte og eksotiske ferier, sier hun.

Sandmæl selv, som er trebarnsmor, tilbringer sommerferiene på hytta i Norge.

-Det har hendt at jeg har fått reaksjoner på det. Vi er alltid her, og når jeg forteller hva vi skal glipper det ofte ut «Åja, dere skal bare på hytta». Det er også mye å finne på hjemme hos seg selv. Senere i sommer skal vi på kanotur i Osloområdet. Det synes barna er kjempestas, sier hun.

– Norge har jo verdens vakreste natur, så vi trenger ikke reise langt for å oppleve noe.