Impulssparing: Lena (36) dropper desserten for den store drømmen

Da Lena Nubdal fra Verdal syntes det ble kjedelig med morsom sparing, lastet hun ned Spareappen og ble helt hektet på sparing, og da spesielt impulssparing. Nå har hun intet mindre enn fem sparekontoer hun fyller på så ofte hun kan, gjerne flere ganger i uken.

ØNSKER SEG HYTTE: Lena Nubdals øverste sparemål er egen hytte. Foto: Privat
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 22. okt 2019
Artikkelen er flere år gammel

Men noen sparenerd vil hun ikke påstå at hun er.

– Jeg hadde holdt på med morsom sparing en stund da Spareappen kom, men syntes det var litt kjedelig å logge inn i nettbanken hvis jeg ville spare ekstra eller justere på beløpene. Med appen tenkte jeg det ble enklere med impulssparing når jeg hadde lyst til det, forteller Lena Nubdal.

Ønsker seg hytte

Så hun startet med å døpe om den opprinnelige sparekontoen sin til Hyttekonto og starte på sparemål og prioritet nummer én, egen hytte til seg og familien. Deretter kom det til en konto med navn morsom sparing, for penger hun kunne legge av for å bruke på morsomme ting, som shopping, restaurantbesøk og lignende. Ved å øremerke penger på denne måten, slipper hun dårlig samvittighet for å bruke penger på seg selv. De pengene har hun faktisk spart opp selv.

– Jeg har også en vanlig sparekonto og en egen konto for feriesparing, forteller Lena, som i tillegg har egne sparekontoer til de tre barna sine.

Har tatt av med impulssparing

Nå har det også gått sport i sparingen, så hele måneden gjennom vanker det små drypp på sparemålene.

– Jeg sparer noe hver uke, gjerne flere ganger. Hvis vi er ute og spiser og jeg dropper desserten for eksempel, går pengene til sparing. Det samme hvis jeg egentlig hadde tenkt å kjøpe en stor plate med sjokolade, da sparer jeg den femtilappen, forteller Lena, og innrømmer at hun nok er mer hekta på sparing enn de fleste.

Impulssparing er genialt

Mikrosparing på impuls

Mange foretrekker nok også at sparingen går helt av seg selv, mens Lena foretrekker å se pengene på konto først før hun fordeler på sparekontoene sine. Da har hun full kontroll hele måneden. Hun har stor sans for denne formen for mikrosparing på impuls.

– Impulssparing er genialt. Selv om det ikke er store beløp det er snakk om, vet jeg at hytta blir lenger unna om jeg ikke sparer. Samtidig synes jeg det er veldig motiverende å se at det blir mer og mer på kontoene hele tiden, og det er artig å nå delmål underveis.

Så gjenstår det bare å se hvor mange desserter og sjokolader som må ofres for at hyttedrømmen kan realiseres.