Slik sparte han til drømmen

Christian Denyou (23) sparte i to år for å få råd til guttedrømmen. Nå er han en stolt eier av motorsykkelen Yamaha MT 07 til 100.000 kroner.

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 21. jun 2017
Artikkelen er flere år gammel

Vi møter Christian utenfor DNBs lokaler i Bjørvika. Han viser stolt frem motorsykkelen sin. Yamaha-en er en tøff svart streetbike med 79 hestekrefter.

Om jeg hadde hatt pengene på brukskonto, hadde jeg sikkert ikke tenkt over det en gang

– Jeg har alltid hatt lyst på en ordentlig motorsykkel! Jeg drev mye med motocross da jeg var yngre, og kjøpte lettmotorsykkel da jeg ble 16. Jeg drømte om å kjøpe tung-motorsykkel lenge, men trodde det var veldig mye dyrere enn det faktisk var – og at jeg derfor ikke hadde råd. Det var først da en kamerat av meg kjøpte MC for et år siden at jeg fikk ut fingeren. Det er jeg veldig glad for nå!

Appen som hjelper deg å spare systemastisk

Fant sin egen sparemetode

Christian kommer fra Larvik, men bor og studerer i Oslo. Ved siden av skolen har han en deltidsjobb på Jernia. Det måtte to år med sparing til før Christian kunne ta seg råd til MC-beistet. Han fant sin egen metode for å spare:

– Jeg passet alltid på å sette nesten hele lønna over på sparekonto. Det var aldri noe særlig mer enn 500 kroner på brukskontoen. Det hendte selvfølgelig støtt og stadig at jeg måtte overføre fra sparekontoen til brukskontoen, men det svei liksom litt ekstra når jeg visste at det var sparepengene mine jeg tok av. Derfor kviet jeg meg for å bruke mer enn nødvendig. Om jeg hadde hatt pengene på brukskonto, hadde jeg sikkert ikke tenkt over det en gang.

Appen som gjør det enklere å spare

– Det er moro å spare når

Etter to år hadde han opparbeidet seg 35.000 kroner på sparekonto. Han tok opp et MC-lån i tillegg og kunne kjøpe seg Yamaha-en for 100.000 kroner. Nå bruker han den inn og ut av Oslo og til alle andre transportbehov. Han kommer med en oppfordring til alle som vil spare til noe stort:

– Sett penger til side og ikke la de bare forsvinne til forbruk. Det er helt greit hvis du bestemmer deg for å ta penger derfra, men da vet du hva du prioriterer bort. Og det er moro å spare når du får råd til noe du virkelig ønsker deg!