Appen som hjelper deg å lykkes med dine økonomiske nyttårsforsetter

Flere nordmenn har fått øynene opp for økonomiske nyttårsforsetter, viser undersøkelse. Disse digitale hjelpemidlene hjelper deg til suksess.

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 30. des. 2017
Artikkelen er flere år gammel

I fjor var det tre av ti som oppga at de hadde satt seg økonomiske forsetter for det nye året, nå har andelen økt til nær halvparten av oss, viser undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for DNB.

Det som topper listen over økonomiske nyttårsforsetter er å bruke mindre penger, spare mer og ha shoppestopp.

– Alle bør sette seg noen økonomiske nyttårsforsetter for 2018. På den måten tar du et bevisst valg rundt hva du ønsker å få ut av pengene dine, sier forbrukerøkonom i DNB Silje Sandmæl.

Matplan kan spare deg for tusenvis i året.

Digitale hjelpemidler

Flere av oss er vant med å bruke apper som hjelper oss i hverdagen, som for eksempel å spise sunnere, trene mer og få nok søvn, påpeker Sandmæl.

Nå finnes det også apper og tjenester som hjelper deg med å spare mer, og bruke mindre. Som for eksempel:

Min Økonomi: Sorterer forbruket ditt i ulike poster: som mat drikke, restaurantbesøk, shopping osv. På den måten er det enkelt å holde oversikt på pengebruken og kutte der du ønsker. Tjenesten finner du i nett- og mobilbanken.

Spare-appen: Appen «Spare» hjelper deg med å komme i gang og nå målene du har satt deg. Du kan sette deg sparemål, regne ut hvor mye du trenger å spare i måneden og velge mellom ulike sparemetoder. Du finner appen her.

App-generasjonen

Det er langt flere unge enn eldre som har satt seg økonomiske nyttårsforsetter. I aldersgruppen 18 til 29 år er det tre av ti som har slike forsetter – nesten halvparten har et mål om å spare mer. En av tre vil bruke mindre penger, og like mange vil sette opp et budsjett.

-Selv om de unge er «app-generasjonen», anbefaler jeg alle i alle aldre å sette seg økonomiske nyttårsforsetter og bruke digitale hjelpemidler for at det skal bli enklere å lykkes.

Last ned Spare i dag, og kom i gang.