Svært mange unge er uforsikret: - Du kan havne i alvorlige økonomiske vansker

I en undersøkelse fra DNB utført av Respons Analyse svarer 8 av 10 unge at de trenger både innboforsikring og reiseforsikring.

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 18. aug. 2015
Artikkelen er flere år gammel

– Unge er den gruppen som oftest er underforsikret og havner i forsikringsfellen, sier kommunikasjonsdirektør i DNB, Vidar Korsberg Dalsbø.

Han forteller at en del unge tror at de er dekket gjennom sine foreldre, mens andre unnlater å forsikre seg fordi de tenker at det er dyrt eller komplisert å kjøpe forsikringer.

– Uten grunnleggende forsikringer kan unge havne i alvorlige økonomiske vansker. Hvis du blir syk eller skadet på ferie kan sykehusopphold og hjemsendelse fort komme opp mot 1 millioner kroner. På hjemmebane kan en brann, et tyveri eller en vannskade gjøre at unge plutselig står på bar bakke hvis de ikke har forsikringen i orden.

Mens nesten samtlige i 50-årene har innboforsikring, viser DNBs tall at kun en av tre i alderen 18-29 år har tegnet innboforsikring. Unge som nettopp har flyttet hjemmefra er gruppen som er mest utsatt. Ofte er de ikke klar over at de trenger egen forsikring, og de tror de er forsikret gjennom huseier eller kollektiv forsikringsavtale.

Mange mangler innbo

– Skal du erstatte dine verdier kommer det fort opp i flere hundre tusen kroner, selv om du bare bor på en hybel eller i et kollektiv. De færreste har regnet på hva det koster å erstatte møbler, garderoben med vanlige klær, pentøy, sportsutstyr, laptopen, ipaden, mobiltelefonen, stereoanlegget, hvitevarer, bøker og alt annet av eiendeler, sier kommunikasjonsrådgiveren.

DNB kommer nå med en egen startpakke som dekker de vanligste forsikringsbehovene unge har, og gir deg med det «det du trenger av forsikringer» til en veldig god pris – 149 kroner måneden.

– Vi har matchet det de unge selv mener de trenger av forsikringer, og har også sørget for at kjøpsprosessen for forsikring er veldig enkel. Det er noe av nøkkelen for å få unge til å tegne forsikring, forteller Korsberg Dalsbø.

– Vi anbefaler også unge å tegne en livsforsikring med uføredekning. Dette er en forsikring som koster litt mer, men antall unge som blir ufør har hatt en eksplosiv økning de senere årene. Hvis du blir ufør som ung har du ikke oppspart pensjonsrettigheter og de aller fleste ender derfor opp som minstepensjonister.

Dette er listen av forsikringer unge selv mener de må ha:

Reiseforsikring 80%
Innboforsikring 77%
*Bilforsikring 62%
Livs og pensjonsforsikring 55%
Ulykkesforsikring 41%