Vurderer du å kjøpe nytt kjøkken?

Har boligen din steget i verdi siden du kjøpte den? Sjekk i nettbanken hva den er verdt nå og om du kan finansiere nytt kjøkken, terrasseutbygging eller annen oppussing, med pant i boligen din.

TID FOR Å FORNYE KJØKKENET? Har du lite lån i forhold til hva boligen din er verdt? Da kan du finansiere kjøkkenet og oppussingen ved å utvide lånet eller ta opp rammelån. Foto: NTB Scanpix
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 31. aug 2018
Artikkelen er flere år gammel

DNB har en søknadsløsning for refinansiering i nettbanken hvor du kan sjekke både hvor mye boligen din er verdt, hvor mye du kan utvide lånet ditt og til hvilken rente.

Rammelån – et gunstig alternativ

Hvis du har betalt ned mye av boliglånet ditt i forhold til dagens verdi, kan banken også tilby deg rammelån.

Avdelingsleder Henny Klevsand ved DNBs kundesenter i Trondheim synes det er hyggelig å kunne tilby kunder rammelån.

– Mange kunder har ikke hørt om rammelån før og blir veldig fornøyd når vi kan tilby dem dette til en gunstig rente. Jeg har inntrykk av at mange som tar opp rammelån bruker det til å oppgradere boligen, men også til andre ting, sier Henny.

-Det er imidlertid lurt å ha en plan for hva pengene skal brukes til. Rammelånet bør ikke brukes til forbruk, presiserer hun.

Rammelån betyr at du kan få en ramme på inntil 60 prosent av boligens verdi, som du kan bruke av når du trenger det. Rammelån er fleksibelt og renten er gunstig. Du betaler da rente kun på det du til enhver tid bruker og ikke på hele lånerammen.

Uansett om du søker refinansiering eller rammelån, vil DNB hente lønns- og inntektsdataene dine automatisk. Dette kan du samtykke til digitalt. Du slipper altså å lete opp og sende banken dokumentasjon, og du får svar raskt. Hvis banken trenger mer informasjon, vil du bli kontaktet.

Prisene på lån finner du her

Priseksempel rammelån: Lånebeløp kr 2 000 000 og 25 års løpetid. Nominell rente 2,35 % p.a. Annuitetslån med effektiv rente 2,44 prosent p.a. inkl etableringsomkostninger kr 2 475 og terminomkostninger kr 50. Samlet kredittbeløp og -kostnader kr 2 664 075.

Vil du refinansiere?

Ønsker du å øke lånet du har på boligen din i dag? Det tar bare noen minutter å søke. Les mer om refinansiering og søk her

Vil du ta opp rammelån?

Rammelån er mer fleksibelt og gir deg større økonomisk frihet. Du betaler kun renter på det du har brukt, og du velger selv når du vil øke og betale ned på lånet i nettbanken. Les mer om rammelån og søk her

Henny Klevsand