- Jeg begynte med DNB Regnskap uten å ha peiling på regnskapsføring

Trond Andersen er fotograf og datakunstner. Han har akkurat etablert Faglab Virtual Studio og bruker regnskapsprogrammet til DNB Regnskap.

ENKELT REGNSKAPSPROGRAM: – Det er et pluss at det er så enkelt, alle kan bruke det, sier fotograf og datakunstner Trond Andersen om regnskapsprogrammet DNB Regnskap. Foto: Trond Andersen
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 26. jun. 2019
Artikkelen er flere år gammel

– Det er et pluss at det er så enkelt – alle kan bruke det. Jeg begynte med DNB Regnskap uten å ha peiling på regnskapsføring, forteller Trond Andersen.

Webinar for å lære

Andersen forteller at via webinar har han fått god hjelp til å komme i gang med regnskapsprogrammet. Fotografen har vært pilotbruker og gitt DNB tilbakemeldinger på hva han synes har vært bra og mindre bra.

Det var lett å gjøre feil i begynnelsen

– Det var lett å gjøre feil i begynnelsen, men fordi jeg var med på testing av regnskapsprogrammet fikk jeg også tilgang til en regnskapsfører som hjalp meg der jeg sto fast, forteller Andersen.

DATAKUNSTNER: Trond Andersen er fotograf og datakunstner og har akkurat startet et nytt firma, Faglab Virtual Studio. Foto: Trond Andersen

Blander foto og 3D

Andersen har jobbet med kunst helt siden han var 18 år, da lærte han å male og tegne. Som 30-åring begynte han med foto, og etter hvert datakunst.

– Datakunst er en blanding av fotografi og 3D, for å lage digitale effekter slik at et bilde blir noe helt nytt. Jeg legger fotografiet inn i en virtuell verden og modellerer så bildet på datamaskinen, sier Andersen.

SELVPORTRETT: Datakunstner og fotograf Trond Andersen legger fotografiene inn i en virtuell verden. Foto: Trond Andersen

Selger kunstfoto online

Med Faglab Virtual Studio ønsker gründeren at hans selskap skal være et sted der fotografer får hjelp til design av bilder, samt at han selv lager sin egen kunst.

– Med det nye firmaet mitt hjelper jeg andre fotografer med design, redigering og print av bilder. I tillegg lager og selger jeg mine egne kunstbilder.

Bildene til fotografen ligger på Instagram.

– Bildene mine kan kjøpes online fra Instagram, og jeg har fått bestillinger fra hele landet, i tillegg til USA og Europa. Bildene leveres i det formatet kundene selv ønsker og sendes i posten.

DIGITALE EFFEKTER: – Jeg legger fotografiet inn i en virtuell verden og modellerer så bildet på datamaskinen, sier fotograf og datakunstner Trond Andersen. Foto: Trond Andersen

Supporttjeneste

Geir Øiestad, som er ansvarlig for utviklingen av DNB Regnskap, har snakket med mange bedrifter som ønsker å gjøre regnskapet sitt selv.

Vi har laget en hjelpetjeneste som svarer på de fleste spørsmål

– Mange starter med godt mot, men vil støte på utfordringer underveis. Vi har derfor laget en hjelpetjeneste som viser hvordan du kommer i gang med DNB Regnskap, samt svarer på de fleste spørsmål du vil ha, sier Øiestad.

Bankintegrasjon

Noe av det første du burde gjøre når du starter med DNB Regnskap er å sette opp bankintegrasjonen, slik at du får bank og regnskap i ett.

– Oppsettet er enkelt og krever kun noen få tastetrykk fra deg og signering med BankID, forteller Øiestad.

BANKINTEGRASJON: Geir Øiestad i DNB anbefaler alle å sette opp bankintegrasjon med en gang du starter med DNB Regnskap, da får du bank og regnskap i ett. Foto: Ellen Dokk Holm