Digitale verktøy har blitt like viktig som hammer og sag

Tømrerbedriften Bagn og Krogh har tatt i bruk appen Puls og opplever at dette verktøyet er like uunnværlig som hammer og sag.

BRUKER DIGITALE VERKTØY: Tømrermester Einar Krogh i Bagn og Krogh bruker digitale verktøy for å styre bedriftens økonomi.  Foto: Monika Kjendalen
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 20. mar. 2019
Artikkelen er flere år gammel

– Jeg liker veldig godt at Puls hele tiden har oppdaterte tall. Da er saldoen alltid riktig og den er viktig for oss å ha full kontroll på, sier tømrermester Einar Krogh i Bagn og Krogh.

Einar har vært pilotbruker av appen Puls og har vært med på å gi verdifulle tilbakemeldinger til DNB i utviklingsperioden.

Tømrerbedriften Bagn og Krogh
  • Digitaliseringen har kommet langt hos Bagn og Krogh, både Puls og Visma eAccouting er tatt i bruk.
  • Bedriften har 16 ansatte hvorav fire er lærlinger
  • Kundene er for det meste privatpersoner og for dem bygges og rehabiliteres boliger
  • Bagn og Krogh samarbeider tett med ulike arkitekter
  • Jungeltelegrafen er deres beste markedsføringsverktøy for å nå nye kunder. Gamle kunder kommer stadig vekk tilbake med nye oppdrag.

 

Med Puls kan jeg godkjenne betalinger der og da

– For meg er det også fint at jeg kan godkjenne betalinger i Puls. Når jeg har lagt inn masse fakturaer i løpet av en dag, kan det hende at jeg glemmer å godkjenne det i banken. Da er det bare å logge seg inn på Puls når jeg kommer hjem, og så godkjenne der og da.

Liker at Puls er en egen app

Krogh forteller at å bruke Puls i kombinasjon med Visma eAccounting gjør arbeidsdagene enklere.

– Med Puls godkjenner jeg betalinger og slik erstatter den nettbanken på mange måter, sier Krogh.

Tømrer Krogh forteller at han er også veldig fornøyd med regnskapsprogrammet Visma eAccounting, som han har brukt i et år. Alt regnskap er blitt digitalt og tømrerne har halvert papirbruken.

– Jeg lurer litt på hva vi drev med før vi tok dette i bruk. Visma eAccounting forenkler hele regnskapsføringen, og selv en som meg som ikke har noe erfaring innen regnskap, kan føre sitt eget regnskap.

Jeg godkjenner betalinger i Puls

Bankintegrasjon har gjort at Bagn og Krogh kan gjøre mye av regnskapsarbeidet selv. Nå bruker de regnskapsfører til å sjekke at de gjør ting riktig.

ENKLERE ARBEIDSDAG: – Med Puls godkjenner jeg betalinger og slik erstatter Puls nettbanken på mange måter, sier Einar Krogh. Foto: Monika Kjendalen

Ønsker påminnelser og samleside for fakturaer

Tømrermester Krogh ser frem til at Puls skal gi ham pushvarslinger på viktige datoer.

– Stadig vekk er det skatt eller moms som skal betales. Disse datoene er viktig og må huskes, så jeg gleder meg til at Puls kan minne meg på disse, sier Krogh.

I tillegg ønsker Krogh ønsker en samleside langt fremme i appen slik at alle fakturaene som skal godkjennes, kan godkjennes på en gang.

– Det ville gjort det enda enklere å bruke appen, sier Krogh.

FLERE MULIGHETER: Tømrermester Einar Krogh ønsker seg flere funksjoner i appen Puls, slik som varslinger for når moms og skatt skal betales. Foto: Monika Kjendalen

Stolte av å jobbe i Bagn og Krogh

Tømrerbedriften har 20-års jubileum og skal feire jubileet med to ukers seiltur i Kroatia med sine 16 ansatte.

– 15 års-jubileet ble feiret på Kilimanjaro. Vi er opptatt av å skape et veldig godt samhold og vi har blitt en sammensveiset gjeng. De som jobber her er stolte av å jobbe i Bagn og Krogh, sier Krogh.

Vi er gode på forskjellige ting og utfyller hverandre

Einar Krogh forteller at han og medgründer Joachim Bagn har hatt et knirkefritt samarbeid i alle år.

– Vi er enige om veldig mye. Vi er gode på forskjellige ting og utfyller hverandre – jeg tror det er nøkkelen til vår suksess.

– Hun får lærlingeplass hvis hun vil det

Av 16 medarbeidere har tømrerbedriften nå fire lærlinger. For Bagn og Krogh er det viktigste at lærlingene har arbeidsmoral. De må vise interesse for faget og ønske å levere et bra produkt.

– De fleste kan læres opp til å bli gode i et fag, men det å ha en genuin interesse for faget og et ønske om å stå opp om morgenen, er det ikke alle som kan lære, sier Krogh.

For tiden har bedriften én utplasseringselev fra videregående skole fra tømrerlinjen på Vg1.

– For første gang har vi en kvinnelig tømrer-elev og hun viser veldig lovende takter. Jeg håper hun vil trives sammen med mange gutter og hun får lærlingeplass her hos oss hvis hun vil det, avslutter Krogh.

Appen Puls tar pulsen på bedriften din

Uten av familiene våre hadde vi ikke lykkes

Digital rådgiver for deg som ønsker god økonomistyring