DigitalNorway setter fart på digitaliseringen av norsk næringsliv

– Vi må sikre at vi deler kunnskapen og kompetansen vi sitter på. Det er hovedtanken, sier styreleder i DigitalNorway og tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Walter Qvam.

HJELPER BEDRIFTENE Å BLI MER DIGITALE: Styreleder i DigitalNorway, Walter Qvam, vil dele kunnskap og nettverk for at norske bedrifter skal bli mer digitale. Foto: Kongsberggruppen
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 06. mai. 2019
Artikkelen er flere år gammel

Målet til DigitalNorway er å sørge for at alle norske selskaper får tilgang til kunnskap og nettverk for å arbeide med digitalisering – for rett og slett å bli mer digitale.

Vi har utrolig mye å lære av hverandre

– Jobber vi sammen, blir vi sterkere. Og vi har er utrolig mye å lære av hverandre – både i og, ikke minst, utenfor bransjene vi jobber i, sier Qvam.

DigitalNorway deler kunnskap

Qvam så behovet for en ny type initiativ som kunne arbeide med alt dette. Et initiativ av næringslivet, for næringslivet. DigitalNorway ble satt i gang for å finne ulike måter å dele viten og erfaringer på. I tillegg var tanken at firmaet kan bidra til å iverksette nye samarbeidsprosjekter på tvers av selskaper og på tvers av bransjer.

– Vi fikk med oss en gruppe større norske selskaper som delte våre tanker, og som ønsket å bidra til å skape endring, sier Qvam.

Ønsker å løfte bredde av norsk næringsliv

Dette er blitt til de 15 selskapene som i dag eier DigitalNorway. De stiller med kapital og sin kompetanse for å hjelpe andre selskaper å komme i gang med digitaliseringen.

Lykkes vi med å løfte bredden av norsk næringsliv, vil alle tjene på det

– Det handler selvfølgelig om å gi noe tilbake til samfunnet, men det handler også om å hjelpe seg selv. Lykkes vi med å løfte bredden av norsk næringsliv, vil alle tjene på det, sier Qvam.

Digitaliserer norsk næringsliv

Halvannet år etter at selskapet ble formelt stiftet, er han fornøyd med det som er oppnådd.

Flere hundre små og mellomstore bedrifter har fått hjelp

 

– Vi har løftet viktige prosjekter innen både kraftsektoren og olje og gass. Flere hundre små og mellomstore bedrifter har fått hjelp, og vi har vært sekretariatet for Digital21, en digitaliseringsstrategi for regjeringen.

Qvam er stolt over at de nå lanserer Digitaliseringsguiden og DigitalNorway Community.

 

– Vi ser på dette som en dugnad. Nå har 15 selskaper gått foran og bidratt til å få opp en infrastruktur, og dele noe av det de er gode på. Jeg håper flere vil kjenne sin besøkelsestid og bidra inn i DigitalNorway Community. Hvis vi alle bidrar med noe av det vi kan, blir det en utrolig kraftig motor for å sette fart på digitaliseringen av norsk næringsliv. Sammen kan vi virkelig gjøre en forskjell, sier Qvam.

Amazonization endrer amerikansk detaljhandel radikalt

Gründerselskapet Dignia revolusjonerer hjemmetjenesten

Digitale verktøy har blitt like viktig som hammer og sag

Water Qvam, styreleder i DigitalNorway. Foto: Kongsberggruppen