DNB blir partner med Copenhagen FinTech

DNB og Copenhagen FinTech inngår partnerskap for å samarbeide og støtte innovasjon og vekst i det nordiske fintech-økosystemet .

NYTT PARTNERSKAP: Fra venstre Simon Schou, Copenhagen FinTech, Fredrik Abel, DNB, Thomas Krogh Jensen, Copenhagen FinTech, Karen Elisabeth Ohm Heskja, DNB og Petter Lee-Johannessen, DNB. Foto: Copenhagen FinTech
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 16. aug. 2019
Artikkelen er flere år gammel

– Dette er utrolig viktig for oss i Copenhagen FinTech. Det danske fintech-økosystemet er blomstrende og vi ser en masse nye startups «klekket» og akselerert på Copenhagen FinTechLab. DNB vil være en svært interessant partner for dem når de skalerer sin virksomhet i resten av Norden og utover sier, konsernsjef Thomas Krogh Jensen fra Copenhagen FinTech.

Vi tror at en åpen tilnærming til banktjenester er nøkkelen for å konkurrere og være relevant

Co-creation

DNB har allerede investert i og samarbeider med det danske fintech-selskapet Spiir /Nordic API gateway.

– Vi tror at en åpen tilnærming til banktjenester er nøkkelen for å konkurrere og være relevant. Co-creation på tvers av geografiske områder, bransjer og segmenter, vil være grunnleggende for å skape verdi og drive innovasjon for våre kunder. På vår søken etter å finne strategiske partnere utenfor Norge, er vi svært glade for å bli partner med Copenhagen FinTech. Copenhagen FinTech har en meget sterk posisjon i en raskt voksende dansk fintech-scene, noe vi har ikke funnet andre steder i Skandinavia, sier Petter Lee- Johannessen, som er leder for strategiske partnerskap i DNB.

Bygger økosystem

Copenhagen FinTech samarbeider på hvert trinn i utviklingsprosessen – fra oppstart til oppskalering og alt imellom. Copenhagen FinTech driver også en coworking-plass for fintech-oppstartsbedrifter.

Sterke partnere er avgjørende for å bygge økosystemet

– Ved å samarbeide med Copenhagen FinTech ønsker DNB å skape en solid bro mellom det norske markedet og dansk fintech. I tillegg vil vi bidra til at det danske økosystemet blir kjent i Norge. Vi har allerede en sterk tilstedeværelse i oppstartsmiljøene i alle de store norske byene, i tillegg til London og Silicon Valley, og nå også København, sier Lee- Johannessen.

– Vi samarbeider med mange av de største bankene og teknologiselskapene i Norden og globalt. Sterke partnere er avgjørende for å bygge økosystemet. DNB vil være medlem av vårt globale rådgivende organ, delta i våre arrangementer og konferanser og se etter potensielle partnerskap og investeringsmuligheter. Dette er en vinn-vinn for alle – Copenhagen FinTech , gründere og DNB, sier Jensen.

Ny rapport: Virkemidler for verdiskaping

Microsoft-direktør: – Nettsky-teknologi blir et løft for de små

Seims oppfinnelse finner optimal bemanning for butikker og restauranter