Appen som tar pulsen på bedriften din

DNB lanserer en app for deg som leder en liten bedrift. Nå kan du styre sjappa rett fra lomma med Puls.

ØKONOMISTYRING: Med appen Puls kan jeg lett følge med på nøkkeltallene jeg styrer etter, sier Lars Grini, daglig leder av foodtruck-selskapet Helt Rå. Foto: Helt Rå
Lesetid 8 min lesetid
Publisert 18. okt 2019
Artikkelen er flere år gammel

– Vi har kalt verktøyet Puls fordi det tar pulsen på bedriften og gir deg oversikt over økonomien. Puls forteller deg hvordan det står til med bedriften. Du får tatt pulsen på økonomien din rett og slett, forteller Benedicte Schilbred Fasmer, som er konserndirektør for DNBs bedriftskunder.

Du kan laste ned appen fra App Store eller Google Play.

Puls – din digitale økonomirådgiver

I Puls kombineres data fra banken, Brønnøysundregistrene og Skatteetaten. I tillegg kan du velge å dele informasjon fra regnskapssystemet ditt. Du får opp en saldoprognose og nøkkeltall, og kan godkjenne regninger og sammenligne med konkurrenter.

– DNB Puls skal være din digitale økonomirådgiver. Du får en status på bedriftens finansielle stilling og utvikling, sier Schilbred Fasmer.

Puls er en app du laster ned på telefonen. For å kunne bruke Puls, må du bruke DNBs nettbank for bedrifter og være daglig leder eller styreleder i bedriften.

De får det de trenger før de vet at de trenger det

– Vi ønsker å gi kundene informasjon som er så god at de får det de trenger før de vet at de trenger det. Banken tar seg av det økonomiske slik at bedriftslederne kan bruke tiden sin på det de er gode på, nemlig å drive bedriften sin, sier Schilbred Fasmer.

Sammenlikner nøkkeltall

Konserndirektøren liker særlig at appen lar deg sammenlikne nøkkeltall med konkurrentene og bransjen for øvrig. I tillegg gir verktøyet råd med utgangspunkt i bedriftens likviditet og lønnsomhet.

– Du kan søke opp hvilken som helst bedrift. Appen har et kart der du kan zoome inn og ut, eller du kan søke opp spesifikke bedrifter, forteller Schilbred Fasmer.

Har du lager, vil du se hvor lenge varene ligger der, sammenlignet med konkurrenter

Nøkkeltallene viser driftsmargin brutt ned på varekostnad, lønnskostnad og andre driftskostnader. Appen viser også hvilken kredittid du har gitt dine kunder og den kredittiden du får fra leverandører.

– Har du lager, vil du se hvor lenge varene ligger der, sammenlignet med dine konkurrenter og din bransje, sier Schilbred Fasmer.

Puls gir bedre oversikt

Kunder har testet Puls i et par måneder. De melder tilbake at det er et godt verktøy som gir dem bedre oversikt, gir enkel tilgang til saldo og transaksjoner og er lett å forstå.

Dårlig økonomistyring kan føre til konkurs

– Vi ønsker at bedriftene som tar Puls i bruk, får større sjanse til å lykkes. Vi vet at dårlig økonomistyring kan føre til store likviditetsproblemer, og i verste fall konkurs, sier Schilbred Fasmer.

GODE TILBAKEMELDINGER: Pilotkundene melder at Puls gir god oversikt over økonomien, gir enkel tilgang til saldo og transaksjoner og er lett å forstå, sier Benedicte Schilbred Fasmer, konserndirektør for DNBs bedriftskunder. Foto: Ellen Dokk Holm

Styrer etter nøkkeltall

Lars Grini som driver foodtruck-selskapet Helt Rå, bruker verktøyet.

Med Puls kan jeg følge med på nøkkeltall hele tiden

– Nøkkeltall som lønnskostnader og varekostnader er noe jeg styrer etter, og med Puls kan jeg lett følge med på tallene via appen. Med Puls får du raskt oversikt, og viser om du vil overleve eller ikke. Det er også greit å få påminnelser om fakturaer som skal betales, sier Lars Grini.

Han har lært seg å styre etter nøkkeltallene og ikke etter hvor mye penger han har på driftskontoen.

– Skal jeg gi et godt råd til alle som driver en liten bedrift, må du lage et budsjett og sjekke det hele tiden. Hold øye med nøkkeltallene og ikke styr etter likviditet, sier Grini.

RASK OG ENKEL OVERSIKT: Puls viser om du vil overleve eller ikke, sier Lars Grini i Helt Rå. Foto: Helt Rå

Puls kobler data fra banken og regnskapssystemet

Puls vil videreutvikles fortløpende, og vil ta i bruk åpne API-er fra regnskapsleverandørene. I startfasen er det brukere av regnskapssystemet Visma eAccounting som kan hente opp regnskapsdata til Puls, men DNB Regnskap, Tripletex, 24SevenOffice og PowerOffice Go, er også snart klare for Puls.

– Vi skal utvikle appen sammen med kundene våre, og vil veldig gjerne ha tilbakemeldinger og innspill på hvordan verktøyet kan bli enda bedre, avslutter Schilbred Fasmer.

DNB lanserer DNB Regnskap

Disse er bunnplanken i norsk økonomi

Amazonization endrer amerikansk detaljhandel radikalt

Puls

Hva er Puls?

 • Et økonomisk styringsverktøy for små bedrifter
 • Verktøyet gir full oversikt over bedriftens økonomi
 • Viser saldo og transaksjoner på de ulike bedriftskontoene, samt utvikling på kontoene tilbake i tid
 • Beregner saldo 30 dager frem i tid, slik at du vet hvor mye penger som kommer inn, og hvor mye som skal ut i form av f.eks. lønn og varekjøp. Prognosene er laget ut fra hva bedriften din vanligvis bruker penger på.
 • Du kan betale fakturaer og godkjenne filer. Appen viser hvilke fakturaer som ligger til forfall.
 • Du får påminnelse om viktige hendelser som merverdiavgift-forfall og skattetrekk
 • Du kan sammenligne din bedrift med konkurrenter og bransje, så lenge de har levert offentlig regnskap.
 • Du får tips og råd til hvordan du kan drive bedriften din bedre
 • Du kan dele data fra regnskapssystemet ditt, og få en enda mer oppdatert saldoprognose og benchmark på nøkkeltall
 • Du kan også koble kassesystemet ditt til Puls, og se omsetningen din i sanntid i appen

Hvem passer Puls for?

 • Alle som driver eller er ansvarlig for en liten bedrift
 • For å bruke Puls må du være bedriftskunde i DNB, registrert som daglig leder eller styreleder i Brønnøysundregisteret og ha nettbank for bedrifter i DNB.

Hvor finner jeg appen Puls?

Du kan laste ned appen fra App Store eller Google Play.