DNB lanserer Vekstlån

DNB setter av 200 millioner kroner til et nytt låneprodukt for vekstbedrifter, DNB Vekstlån.

LANSERER VEKSTLÅN: – Vi vil hjelpe bedrifter som ikke får lån gjennom tradisjonelle kanaler. Det vi gjør er rett og slett å lansere et nytt kapitalinstrument i Norge, og det er jeg utrolig stolt av at vi har fått til, sier Benedicte Schilbred Fasmer, konserndirektør i DNB. Foto: Stig B. Fiksdal
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 27. sep 2018
Artikkelen er flere år gammel

Mange vekstbedrifter sliter med å få tilgang til kapital. Under åpningen av DNB NXT-konferansen i Bjørvika presenterte Benedicte Schilbred Fasmer en nyhet som kan bidra til at flere lykkes.

DNB Vekstlån er et nytt produkt, rettet mot raskt voksende bedrifter som ikke kan finansieres innenfor dagens kredittregelverk. I første omgang dreier det seg om en pilot, med en ramme på 200 millioner kroner.

Vi hjelper bedrifter som ikke får lån gjennom tradisjonelle kanaler

– Vi vil hjelpe bedrifter som ikke får lån gjennom tradisjonelle kanaler. Det vi gjør er rett og slett å lansere et nytt kapitalinstrument i Norge, og det er jeg utrolig stolt av at vi har fått til, sier Benedicte Schilbred Fasmer.

Flere bedrifter må lykkes

DNB heier på bedriftene, og vi er glad for alle verdiene og ringvirkningene de skaper. Bedrifter skal ha større sjanse for å lykkes sammen med DNB, og noe av det viktigste vi gjør er å bidra til å skaffe til veie kapital.

Men nye typer bedrifter utfordrer tradisjonelle kredittregler. For å være med på omstillingen av norsk næringsliv, må vi jobbe på nye måter og bruke nye virkemidler for å sørge for at flere bedrifter lykkes.

De har bevist at ideen funker, men trenger finansiering

– Det er mange bedrifter som har et «hull» i sine kapitalmuligheter. De har bevist at ideen eller produktet funker, men trenger finansiering for å vokse. De har brukt opp sikkerhetene og tilskuddsmulighetene, men de trenger en helhetlig rådgivning for å kunne ta det neste steget, sier Schilbred Fasmer.

Derfor samles de beste vekstspesialistene på tvers av banken i et eget Advisory Board, som skal se etter alternative virkemidler for vekstbedrifter som trenger mellom 5 og 50 millioner kroner for å ta neste steg, og hjelpe dem med å finne en optimal kapitalstruktur.

Hvem kan søke om Vekstlån?

Målgruppen er innovative og raskt voksende bedrifter, fortrinnsvis innen teknologi, som allerede har en tjeneste eller et produkt i markedet og minst én kunde. Helst skal selskapet også ha potensial til å satse internasjonalt. Søknadsfristen for første runde er 25.10.2018

Er det ting du lurer på? Les mer på www.dnb.no/vekst