DNB NXT Accelerator var et springbrett for Quantifio

Deltagelse på DNBs akseleratorprogram, DNB NXT Accelerator, gjorde at Quantifio fikk møte brukere, løst mekanismer og bedre flyt i hvordan de burde jobbe for å få sitt produkt til neste nivå.

Lesetid 3 min lesetid
Publisert 18. jan 2018
Artikkelen er flere år gammel

Quantifio er en business-to-business plattformleverandør og selskapet ble startet av Ariel Fischer i 2015. Quantifio er en samarbeidsplattform for data science og er basert på ti års erfaring fra bransjen.

Quantifio gir selskaper en løsning som utnytter den fremvoksende teknologikunnskapen til det fulle og fasiliteter for at team bestående av ulik kompetanse kan samarbeide effektivt med produksjon og distribusjon av dataanalyse og innsikt. Resultatet er en verdikjede som tar data hele veien frem til produkter som kan distribueres på en markedsplass.92

– Som en analogi kan man tenke på Quantifio som et kraftig og sofistikert regneark for data science. Det tradisjonelle regnearket er et brukervennlig og fleksibelt verktøy, men som gir organisasjoner en rekke utfordringer når det brukes til å bygge systemer. Sporbarhet, gjenbruk og vedlikehold er vanskelig og feil kan være vanskelige å oppdage.

Vil du være med på DNBs akseleratorprogram – søk her

DNB NXT Accelerator

Quantifio var med på det første akseleratorprogrammet hos DNB i våres, og forteller at de bare etter tre måneder fikk til veldig mye.

– Vi tenkte mye på om det var relevant for oss å delta, men formen og strukturen var veldig interessant. Vi syntes det var bra at DNB ville jobbe med tidligfaseselskaper. Finansbransjen kjente vi godt fra tidligere og det var også et viktig potensielt marked for oss. I tillegg var samarbeidet med StartupLab og mentorordningen spennende, sier Fischer.

En ny runde gjennomføres 15. mars-15. juni 2018, og søknadsfristen er 31. januar. Se her for mer informasjon.

Positiv opplevelse av akseleratorprogrammet

Opplevelsen av akseleratorprogrammet ble veldig positiv for Quantifio. Ariel Fischer er også glad for at DNB vil gjennomføre et nytt akseleratorprogram. Han synes det er viktig at store selskaper vil være med å bygge løsninger sammen med startups.

– Det aller beste var å komme i kontakt med de rette miljøene. Vi fikk møte dem som jobbet med de utfordringer vi ønsket å løse. Å få møte brukerne var det viktigste for oss. I tillegg forsto vi tidlig at det var bare å bruke medarbeidere i DNB for hva det var verdt. Vi var frie til å ta kontakt direkte med de miljøene vi ønsket. Det var kjempepositivt, sier Fischer.

Testversjon av plattformen er klar

Quantifio har det siste halvåret jobbet med å få på plass en testversjon av plattformen slik at de får vist frem produktet sitt.

– Det har skjedd veldig mye det siste halvåret. Testversjonen demonstrerer produktet vårt og vi får mye god feedback fra pilotkunder. Vi jobber konkret med anvendelser innen finansiell analyse og utvikling av nye investeringsprodukter, og ser frem til videre powercoupling med større selskaper, sier Fischer.

Quantifios beste råd til deg som er gründer

Som gründer får man mange velmenende råd hele tiden, men alle svarene må komme fra deg selv.

– Lytt nøye, ta de rådene og innspillene du får, men du må selv finne dine egne svar, avslutter Fischer.

Vil du være med på DNBs akseleratorprogram – søk her

Ariel Fischer