DNB Ventures gjør sin første investering i Payr

Styret i DNB har satt av 250 millioner kroner til DNB Ventures, som skal investeres i vekstselskaper innen finans. Først ut er betalingsplattformen Payr.

BETALINGSPLATTFORMEN PAYR ER DNB VENTURES FØRSTE INVESTERING: Kyrre Andersen, produktsjef, og Espen Einn, daglig leder i Payr. Foto: Payr
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 25. mar. 2019
Artikkelen er flere år gammel

– Det har mange ganger vært krevende å få investorer med på laget, men denne runden har gått bra. DNB er en veldig profesjonell aktør, og når de velger å gjøre investeringer i Payr så er de med på å legitimere Payr som et seriøst selskap. I tillegg bidrar de positivt for oss både når det gjelder kunder og fremtidige investeringer, forteller Espen Einn, daglig leder og gründer av Payr.

DNB VENTURES ØNSKER Å BIDRA TIL LANGSIKTIG VERDISKAPING, SIER KJERSTIN R. BRAATHEN, FINANSDIREKTØR I DNB. Foto: Stig B. Fiksdal
DNB er med på å legitimere Payr som et seriøst selskap

– Målsetningen til DNB Ventures er å bidra til langsiktig verdiskaping i selskaper som over tid kan lykkes på områder av interesse for DNB, sier finansdirektør Kjerstin R. Braathen, som leder investeringskomiteen.

Trygghetsfølelse med DNB på laget

Payr var allerede kunde hos DNB og hadde et vanlig bedriftsforhold før avtalen med DNB Ventures ble inngått. Einn forteller at det har gitt selskapet en trygghetsfølelse å få inn DNB som investor.

– Vi kjente DNB fra før og har opplevd DNB som en solid partner og leverandør. Når det er sagt, har vi diskutert mye internt hos oss om vi skulle inngå et samarbeid med DNB på investeringssiden fordi vi ønsker ikke at det oppleves som om vi er i lomma til en bank. Det har derfor vært viktig å få avklart dette med DNB Ventures, sier Einn.

Neste generasjon

DNB Ventures leter etter konsepter, produkter og teknologi som kan bidra til å levere neste generasjons kundeopplevelser.

– Vi møter nye digitale plattformer og kreative forretningsmodeller som utfordrer den tradisjonelle banken. Derfor trenger vi nye ideer og løsninger, og vi har verken nok ressurser eller kompetanse til å utvikle alle ideene selv, forteller Karen Elisabeth Ohm Heskja, investeringsansvarlig i DNB Ventures.

Nå kan de droppe ekstrajobben

Invitasjon til nettverkstreff med Jennifer Vessels fra Next Step og DNB

Av Egil Erlandsen, Andreas Nyheim og Ellen Dokk Holm

DNB Venture
  • Størrelsen på investeringene blir på opp til 40 millioner kroner per investeringscase.
  • DNB Venture søker en eierandel på 10-30 prosent i hvert selskap.
  • Selskapene vil som regel være hjemmehørende i Norge eller Norden.