- En skikkelig vitamininnsprøytning

Fredrikstad-selskapet Epiguard ble stemt frem som Norges mest innovative og lovende helseselskap under Healthcare-konferansen torsdag. Daglig leder Fridtjof Heyerdahl mottok en premiesjekk på en million kroner.

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 15. des 2016
Artikkelen er flere år gammel

DNB Healthcare Prize ble i år delt ut for andre gang. Prisen skal bidra til å sette søkelys på helsesektoren og løfte frem lovende bedrifter som er i en tidlig vekstfase.

Blant seks finalister var det til slutt Epiguard fra Fredrikstad som gikk helt til topps. Epiguards hovedprodukt er en transportisolator for pasienter med høyrisikosmitte.

Prisen ble delt ut av Trine Loe, leder for internasjonale bedriftskunder i DNB, under Healthcare-konferansen i Bjørvika i Oslo torsdag, sammen med en gavesjekk på en million kroner.

– Dette var en skikkelig vitamininnsprøytning for oss. Vi har valgt å ha en veldig slank organisasjon for å være mest mulig effektive i en utviklingsfase. Prisen har stor betydning for at vi skal nå raskere ut i markedet med produktet vårt, sier CEO Fridtjof Heyerdahl i Epiguard.

Les også:Kjempet mot Ebola – og fikk en lys idé

Fridtjof Heyerdahl i Epiguard blir transportert ut av salen i sitt eget produkt etter å ha presentert selskapet med en «pitch» på seks minutter.

Tøff konkurranse

Totalt har 50 selskaper vært med i konkurransen. Kandidatene er selskaper innenfor områdene farmasi, bioteknologi, diagnostikk, medtech og eHelse. De har blitt vurdert på områder som innovasjonskraft, forretningsplan og forretningsmessig potensial.

Følgende selskaper var med i finalerunden: Epiguard, Oncoinvent, Otivio, Prediktor Medical, SpinChip Diagnostics og Vectron Biosolutions.

Les også:De er «born globals» og drømmer om verdensherredømme

Vinner ble stemt frem av en fagjury og publikum som var til stede på Healthcare-konferansen. Fagjuryen besto av Espen Tidemann Jørgensen (Holta Invest), Ingrid Teigland Akay (Hadean Ventures), Anders Tuv (Radiumhospitalets Forskningsstiftelse), Alexander Woxen (StartupLab) og Benedicte Bakke (DNB).

Juryen uttaler følgende om Epiguard:

«Et økende antall tilfeller av alvorlige infeksjonssykdommer utfordrer helsesystemer over hele verden. Epiguards hovedprodukt tillater transport og behandling av isolerte pasienter i tillegg til at det beskytter både medisinsk personell og miljøet rundt. Selskapet er tuftet på et umettet behov fra medisinsk personell og utviklingen siden oppstart har vært bemerkelsesverdig god.»

Bred oppmerksomhet

DNB Nordic Healthcare Conference arrangeres av Oslo Medtech og DNB. Over 300 bedrifter, investorer og andre bransjeaktører deltok i år på konferansen. Rundt 20 vekstselskaper i tidlig fase, samt en rekke børsnoterte selskaper, fikk muligheten til å presentere seg i løpet av dagen.

– Vi har gode forutsetninger for å bygge opp en helseindustri i verdensklasse i Norge, med høyt utdanningsnivå, høy faglig kompetanse og unike fortrinn som Biobankregisteret og Kreftregisteret. Fortsatt er det imidlertid en rekke biter som må på plass dersom Norge skal gå fra lilleputt til stormakt. Det handler blant annet om at flere gründere må ha tilgang til kapital på den lange veien fra idé til kommersialisering. Investormiljøet må tørre å satse på denne næringen. Derfor er møteplasser som denne veldig viktig, sier Terje Straume, leder for DNB Healthcare.