Evoy ble vinner av 100 Pitches

#DNB NXT: Gründerne bak Evoy stakk av med premien på 300.000 kroner i pitchekonkurransen 100 Pitches.

VINNER AV 100 PITCHES: Det er sjelden jeg mister munn og mæle, men dette er helt rått, sier Leif A. Stavøstrand, en veldig lykkelig vinner. Foto: Ellen Dokk Holm
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 27. sep 2019
Artikkelen er flere år gammel

– Wow! Goosebumps. Hvis du har hørt uttrykket jaw dropping. Det er sjelden jeg mister munn og mæle, men dette er helt rått. Det var virkelig masse bra konsepter her i dag og vi hadde ingen forhåpninger her i dag. Wow – wow – wow, sier Leif A. Stavøstrand, en veldig lykkelig og overrasket vinner da vi spurte «Hva føler du nå?».

Hva er konseptet deres?

– Konseptet er elektriske båter, vi lager elsystemer som du kan sette i en hvilken som helst båt. Du kan også sette det i en gammel båt. Du kan bytte ut dieselmotoren din og sette inn en elektrisk motor. Vi leverer elsystemer til båter som er mellom 20 og 30 fot, sier Stavøstrand.

Utslipp i sjøen er et kjempeproblem som må løses og Evoy løser dette

Hva skal dere bruke premiepengene på?

– Det har vi ikke tenkt på. Nå skal vi kose oss i kveld og så får jeg og teamet diskutere den beste bruken av pengene, sier en veldig fornøyd gründer.

For Norge som havnasjon er det en viktig idé å støtte

Evoy løser et utslippsproblem

DNB har i samarbeid med Oslo Innovation Week arrangert 100 Pitches de siste månedene landet rundt. I kveld var det finale og åtte selskaper pitchet sine ideer under DNB NXT.

I juryen satt Kjersti Høklingen, leder av innovasjon og salgsutvikling for små og mellomstore bedrifter i DNB. De andre jurymedlemmene var Håkon Haugli, administrerende direktør av Innovasjon Norge, Ornit Shinar, Citi Ventures, Jørn Haanæs, Oslo Innovation Week, og Yara Paoli, Preply.

– Evoy vant fordi vi vektet to ting, det ene var bærekraftselementet. CO2-utslipp er et kjempeproblem som må løses og Evoy løser dette. Og det andre er at det handlet om havet, og for Norge som havnasjon er det en viktig idé å støtte, sier Kjersti Høklingen i DNB.

BÆREKRAFT OG HAVET: – Evoy vant fordi vi vektet to ting, det ene var bærekraftselementet. CO2-utslipp er et kjempeproblem som må løses og Evoy løser dette. Og det andre er at det handlet om havet, og for Norge som havnasjon er det en viktig idé å støtte, sier Kjersti Høklingen, divisjonsdirektør i DNB. Foto: Tobias Myklebust Fjeldheim