GRÜNDERBLOGG: INTERNSHIPS I SAN FRANCISCO

I sommer blogger studenter ved Gründerskolen i San Francisco om deres opplevelser og erfaringer i tech-hovedstaden. Her er deres nyeste innlegg.

Lesetid 3 min lesetid
Publisert 10. aug. 2016
Artikkelen er flere år gammel

Av Alexander W. Richter

Vi er inne i vår siste arbeidsuke her i San Francisco og eksamen er rett rundt hjørnet. For 9 uker siden ankom vi denne fantastiske byen og mye har skjedd siden den gang.

Mange av deltakerne på Gründerskolen har et indre ønske om å en dag skulle starte for seg selv. Enkelte har allerede startet flere selskaper, noen er i utvikling og andre håper at det en dag skal skje. Jeg var en del av den siste kategorien og jeg kom hit med et ønske om å lære mest mulig fra flest mulig. Det er mye man kan lære fra skolebenken, men den beste læring er de erfaringene man gjør selv. Dette er virkelig noe jeg har fått kjenne på, for i San Francisco går absolutt ikke alltid ting etter boken.

I løpet av oppholdet har jeg jobbet sammen med to andre medstudenter med en forretningsplan til en idé som jeg har tenkt lenge på. Det er en teknologidrevet tjeneste som skal revolusjonere restaurantbransjens mange små og store utfordringer. Etter å ha vært i kontakt med både forelesere, gründere, restauranteiere og investorer sitter jeg igjen med en ting – Gå for det, og gjør det nå!

Man kan si man lever i en salgs oppstartsboble her borte, men det er mye vi kan lære av denne holdningen. Jeg har faktisk mottatt så mye positive tilbakemeldinger at jeg nå har tenkt til å utsette skolegangen minst ett år for å få tid til å utvikle ideen til det fulle. Dette er noe jeg aldri hadde tenkt på før jeg dro, men ettersom ukene har gått har jeg forstått at det ville vært dumt å ikke prøve.

Det er en skremmende, men også en tilfredsstillende tanke der jeg går fra det kjente og trygge til det uvitende. Det skal legges til at vi er heldige i Norge, da det er grenser for hvor galt det kan gå. Jeg beholder en deltidsjobb hos en av Norges mest ettertraktede arbeidsgivere, DNB. Vi har gode rammevilkår i Norge for å starte egen bedrift og jeg kan fortsette på en mastergrad når jeg ønsker det. Risikoen er derfor veldig liten, det verste som kan skje er at jeg sitter igjen med et selskap som ikke går bra, og jeg har fått en erfaring en mastergrad aldri kunne ha gitt meg. Spørsmålet er derfor; hvorfor vente? Hvorfor ikke kaste seg i det? Dette er spørsmål jeg ikke har klart å finne svare på og det er kanskje spørsmål mange leter i evigheten med å besvare fremfor å faktisk gjøre noe med det.

Det er mange utfordringer i vente, men dette er noe jeg ser veldig frem til å utforske. Forhåpentligvis kan jeg en dag returnere til San Francisco og Silicon Valley med et produkt som skiller seg fra mengden og skaffer oppmerksomheten til investorene. Det er først da drømmer blir virkelige og det er først da man virkelig kan gjøre en forskjell.