Gründerblogg: Internships i San Francisco

I sommer blogger studenter ved Gründerskolen i San Francisco om deres opplevelser og erfaringer i tech-hovedstaden. Her er deres nyeste innlegg.

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 02. aug 2016
Artikkelen er flere år gammel

Av Malin Brandtun

Vi er nå inne i den åttende uken her i San Francisco og det er bare i overkant av 2 uker igjen av oppholdet. Til nå har tiden gått utrolig fort og det er sjeldent vi opplever en dag som ikke er hektisk.

Jeg jobber i et selskap som heter Fandom. Fandom er drevet av Wikia, som er den største underholdningsfansiden i verden. Wikia ble startet i 2006 og er nå blitt til et etablert selskap, noe som merkes på kontoret. Med store flotte lokaler, gratis lunsj og snacks til alle ansatte har jeg derfor ikke helt fått følelsen av å jobbe for et nyoppstartet selskap. For å finne mer ut om hvordan det er å jobbe i et slikt selskap har jeg tatt kontakt med to gutter fra Norge som nylig har startet et selskap her i San Francisco.

Edvard Engesæth (utdannet lege) og Hans Gangeskar (utdannet jurist og computer scientist) er begge 31 år og har sammen stiftet selskapet Nurx. Nurx øker tilgangen på P-piller og HIV forebyggende medisin som gir 99 % beskyttelse mot HIV. Brukerne av Nurx sin tjeneste sender en forespørsel på preparatene gjennom en webapp ved å svare på noen enkle spørsmål. En lege vil videre gjøre en vurdering og følge opp brukeren direkte. Med Nurx slipper du dermed dyre legebesøk.

Guttene mener at San Francisco har en oppstartskultur som er annerledes fra de fleste steder i verden. Her er fokuset på å bygge gode produkter/tjenester samtidig som man skal ha det inspirerende og gøy. Bedrifter jobber hardt for å tiltrekke seg de beste kandidatene med diverse bonusordninger, fleksibel arbeidstid, og hyggelige kontorlokaler med spillrom etc. San Francisco har i tillegg all infrastruktur tilrettelagt for raskt voksende selskaper. Byen byr på et hav av muligheter som forskjellige arrangementer hvor du kan møte andre gründer med forskjellig erfaring, pitche-konkurranser og lignende som kan brukes for å etablere et nettverk. Guttene forteller videre at når det gjelder finansiering har mange av de mest velkjente ventureselskapene kontorer i byen. Ulempen er at det er stor konkurranse og mye dyktige mennesker.

Som siste råd til gründerspirer i Norge anbefaler guttene å ta kontakt med Innovasjon Norge sitt kontor i San Francisco. Her er det er en fantastisk gjeng som kan hjelpe deg i gang med nettverk og kontorplass. Det er også mange akseleratorprogrammer man kan søke på. Disse har store nettverk og gode mentorer som kan hjelpe selskapet ditt på rett spor. Til slutt sier Engesæth og Gangeskar ved ønske om å ta kontakt, enten for en hyggelig prat eller flere spørsmål, er det bare å gjøre det!