Gründerblogg: Internships i Tech-Hovedstaden

I sommer følger vi tre studenter ved gründerskolen i San Francisco. Her er innlegg nummer tre.

Lesetid 3 min lesetid
Publisert 30. jun 2016
Artikkelen er flere år gammel

Av Malin Brandtun

Vi er inne i vår tredje uke på gründerskolen og er nå blitt godt kjent med skolen og arbeidsplassen. Jeg jobber sammen med en annen gründerskolestudent i et selskap som heter Fandom. Fandom er drevet av Wikia, som er den største underholdningsfansiden i verden. På denne nettsiden samler fans seg for å dele sin lidenskap innen popkultur, underholdning, spill og mye mer.

Wikia ble lansert i 2006 (www.Wikia.com) av grunnlegger Jimmy Wales, som også er grunnleggeren av Wikipedia. Wikia kan i dag vise til 360.000 Wikia-samfunn, laget av fans, og et globalt publikum på over 190 millioner månedlige unike brukere. Uansett hva som er din lidenskap enten det er Batman, Hotell Cæsar eller Game of Thrones kan du lese og skrive om det på Wikia. Du kan samarbeide med andre fans og skape et dypt og detaljert leksikon på alle emner enten de er fiktive eller ekte.

I løpet av sommeren skal jeg jobbe med analyser av deres kundedata, for å se hvilke land det kan være attraktivt for dem å skape et samarbeid med. Jeg har fått tilgang til dataverktøy, og skal lage en modell som viser til hvilke land som vil kunne generere høyest profitt for selskapet. Inntekten til selskapet kommer fra reklame på nettsidene, og man må derfor optimalisere samarbeid med land og selskaper som kan hjelpe å øke reklameprofitten. De første ukene har fokus vært på læring rundt selskapet, rutiner og IT. Ukene fremover vil være mer datadrevet hvor jeg skal jobbe i prosjektet sammen med to av sjefene i selskapet.

Arbeidsmiljøet på kontoret er veldig bra, og alle er mer enn interessert i hva vi gjør og hvordan de kan hjelpe oss. På kontoret er det egen snackbar, og EM kampene går på storskjerm, noe som bidrar til en avslappet stemning. Det virker som om arbeidstidene til de ansatte er noe løs, og folk kommer og går litt som de ønsker. Sjefene er også veldig fleksible i forhold til oss, og synes det er viktig at vi får oppleve California og ikke bare kontoret.

Ellers er San Francisco en hektisk og dyr by å leve i. Vi har bosatt oss i Belvedere som er en 25 minutters fergetur unna. Fergeturen tar oss forbi både Golden Gate bridge og Alcatraz, så reiseveien kan ikke klages på. Vi har også leid oss bil, og har lært at forsikring er svært dyrt for de under 25 år. Vi har lært at parkeringsvakten og tauebilen står ved bilen din på sekundet når parkometeret går ut, og at det ikke er smart å parkere i såkalte ”red zones”. Utenom noen dyre lærepenger, opplever vi en fantastisk by med mange muligheter innen kort avstand. Etter underkant av tre uker har vi fått opplevd Las Vegas, Sonoma, Napa Valley og Stinson beach. Denne helg tar vi bilen med oss til Los Angeles for nye eventyr.

Min erfaring hittil er at en sommer på gründerskolen gir deg en fantastisk mulighet til å bli kjent med både arbeidsmarkedet og kulturen i USA. Det blir en hektiske sommer, men garantert også svært lærerikt. Følg med videre så skal jeg dele mer av min erfaring fra San Francisco.