Helt Rå: - Med Puls kan jeg følge med på nøkkeltall hele tiden

Lars Grini som driver foodtruck-selskapet Helt Rå, er opptatt av å styre bedriften sin etter nøkkeltall og bruker appen Puls, som er et økonomistyringsverktøy.

HOLD ØYE MED NØKKELTALLENE: – Skal jeg gi et godt råd til alle som driver en liten bedrift, så må du lage et budsjett og sjekke det hele tiden. Hold øye med nøkkeltallene og ikke styr etter likviditet, sier Lars Grini som driver foodtruck-selskapet Helt Rå.
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 07. nov. 2019
Artikkelen er flere år gammel

– Nøkkeltall som lønnskostnader og varekostnader er noe jeg styrer etter. Med Puls får jeg raskt oversikt. Jeg får også oversikt over omsetningen i Puls, og kan se hva omsetningen er på truckene mine akkurat nå. Nå vet jeg hvor mange jeg må ha på jobb til en hver tid, sier Lars Grini.

Hold øye med nøkkeltallene

Grini har lært seg å styre etter nøkkeltallene og ikke etter hvor mye penger han har på driftskontoen. Denne våren har Helt Rå ekspandert og har nå tre food trucks.

– Skal jeg gi et godt råd til alle som driver en liten bedrift, så er det dette: Du må lage et budsjett og sjekke det hele tiden. Hold øye med nøkkeltallene og ikke styr etter likviditet, sier Grini.

OVERSIKT: – Med Puls får jeg raskt oversikt. Jeg får også oversikt over omsetningen, og kan se hva den er akkurat nå på iZettle-terminalene mine, sier Lars Grini, daglig leder i Helt Rå. Foto: Helt Rå

17.000 bedrifter bruker Puls

DNB lanserte appen Puls i fjor høst og nå er det mer enn 16.000 bedrifter som bruker appen.

Med Puls kan du styre butikken rett fra lomma

– Allerede har mer enn 17.000 bedrifter brukt Puls. Med Puls kan bedriftene hele tiden se status for bedriftens finansielle stilling og utvikling, sier Tom Lehrmann, som er ansvarlig for Puls i DNB.

Appen Puls passer særlig for deg som leder en liten bedrift.

– Med Puls kan du styre butikken rett fra lomma og du får oversikt over økonomien, sier Lehrmann.

Du kan laste ned appen fra App Store eller Google Play.

Saldoprognoser og nøkkeltall

I Puls kombineres data fra banken, Brønnøysundregistrene og Skatteetaten. I tillegg kan du velge å dele informasjon fra regnskapssystemet og kassesystemet ditt. Du får opp en saldoprognose og nøkkeltall, og kan godkjenne regninger og sammenligne med konkurrenter.

– DNB Puls skal være din digitale økonomirådgiver, sier Lehrmann.

Puls er en app du laster ned på telefonen. For å kunne bruke Puls, må du bruke DNBs nettbank for bedrifter og være daglig leder eller styreleder i bedriften.

– Appen lar deg sammenlikne nøkkeltall med konkurrentene og bransjen for øvrig. I tillegg gir verktøyet råd med utgangspunkt i bedriftens likviditet og lønnsomhet.

16.000 BEDRIFTER BRUKER PULS: – Med Puls kan du styre butikken rett fra lomma og du får oversikt over økonomien, sier Tom Lehrmann, som er ansvarlig for Puls i DNB. Foto: Monika Kjendalen
Puls

Hva er Puls?

 • Et økonomisk styringsverktøy for små bedrifter
 • Verktøyet gir full oversikt over bedriftens økonomi
 • Viser saldo og transaksjoner på de ulike bedriftskontoene, samt utvikling på kontoene tilbake i tid
 • Beregner saldo 30 dager frem i tid, slik at du vet hvor mye penger som kommer inn, og hvor mye som skal ut i form av f.eks. lønn og varekjøp. Prognosene er laget ut fra hva bedriften din vanligvis bruker penger på.
 • Du kan betale fakturaer og godkjenne filer. Appen viser hvilke fakturaer som ligger til forfall.
 • Du får påminnelse om viktige hendelser som merverdiavgift-forfall og skattetrekk
 • Du kan sammenligne din bedrift med konkurrenter og bransje, så lenge de har levert offentlig regnskap.
 • Du får tips og råd til hvordan du kan drive bedriften din bedre
 • Du kan dele data fra regnskapssystemet ditt, og få en enda mer oppdatert saldoprognose og benchmark på nøkkeltall
 • Du kan også koble kassesystemet ditt til Puls, og se omsetningen din i sanntid i appen.

Hvem passer Puls for?

 • Alle som driver eller er ansvarlig for en liten bedrift
 • For å bruke Puls må du være bedriftskunde i DNB, registrert som daglig leder eller styreleder i Brønnøysundregisteret og ha nettbank for bedrifter i DNB.

Hvor finner jeg appen Puls?

Du kan laste ned appen fra App Store eller Google Play.