Drømmer om å flytte på landet

I nest siste episode av «Nå eller aldri» som vises tirsdag 12. desember klokken 20.00 møter vi to helt ulike måter å bruke ressurser på.

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 16. feb. 2018
Artikkelen er flere år gammel

Sikander har en teknologisk nyvinning som utgangspunkt, mens Arif drømmer om å komme seg vekk fra styr og støy i byen til et rolig småbruk på landet.

Ønsker et bedre liv med småbruk på landet

Arif ønsker å ta med familien vekk fra styr og støy i byen. Han lengter etter et lite og rolig sted på landet der han kan drive med dyr og oppdra barna i et annet miljø enn i byen. For å oppnå dette må han selge unna og overtale familien på å ta del i drømmen. Arif står i et valg som kan endre livet til han og barna, samtidig må han ta vare på seg selv og egen helse.

DRØMMER OM SMÅBRUK: Arif drømmer om et rolig småbruk på landet. Foto: Kåre Sponberg / Anti TV

Jordbruk på en ny måte: Vil dyrke mat på fisk og vann

Gjennom sitt oppstarsselskap Frey Aquaponics skal Sikander bidra med å endre måter vi vokser og dyrker frem mat. Han har en drøm om å tilby ulike aktører nye løsninger som benytter rom og ressurser på en bedre måte enn tidligere. Ved å benytte avfall fra fiskeoppdrett og jordbruk legger metoden til rette for å dyrke planter baster på et lukket økosystem.

Vil du gi din drøm en sjanse? Det er nå eller aldri

Oppstartslos Erik Larsen hjelper Nina med å finne ut av hva som trengs for å lykkes som gründer. Erik har lang erfaring og er oppstartsekspert i

«Nå eller aldri» går over åtte episoder, og det er Larsen som skal veilede gründerne utover høsten. Han er en av DNBs fire oppstartsloser som er en gjeng kompetente gründereksperter som hjelper nordmenn fra drøm og ide til oppstart.

SIKANDERS DRØM: Ønsker å dyrke planter på et lukket økosystem. Foto: Foto: Kåre Sponberg / Anti TV