Med KinderID finner du igjen barna

Med ny teknologi fra KinderID kan hele familien slappe av på ferie og være sikre på at barna gjenforenes raskt og enkelt med sin familie – om barnet skulle komme seg bort. Selskapet har akkurat lansert sitt nye produkt og har fått god respons. Via startskudd.no ønsker gründerne å gjøre produktet kjent for norske foreldre.

MED KINDERID FINNER DU RASKT IGJEN BARNA DINE: En unik id-kode i armbåndet til barnet snakker med KinderID-nettsiden og barnet ditt kommer raskt, enkelt og sikkert til rette. Foto: KinderID
Lesetid 5 min lesetid
Publisert 04. jul 2018
Artikkelen er flere år gammel

Gründeren av Kinder ID, Simen Vatne (19), er allerede seriegründer. Og har startet flere selskaper siden han var 14 år.

Vi tok en prat med Vatne for å høre om ideen, hvordan de jobber og responsen så langt.

Hvordan kom dere på ideen om KinderID?

– Jeg fikk ideen da jeg så at det ikke fantes et bra nok produkt for at foreldre og barn skulle kunne finne tilbake til hverandre. Foreldre får panikk og vet ofte ikke hva de skal gjøre hvis barnet skulle ha kommet seg bort.

KinderID er et armbånd for barn og en nettside for foreldre, besteforeldre og andre som passer på barnet. I armbåndet ligger en unik ID-kode og når noen taster inn koden på KinderID-nettsiden sammen med sitt telefonnummer, sendes det ut et push-varsel til den første på listen over mottakere. Nettsiden viser hvor barnet er på et kart, samt telefonnummeret til finneren. Slik kan barn og voksne raskt, enkelt og sikkert finne tilbake til hverandre om uhellet skulle være ute.

Hvem er dere som står bak KinderID?

– For to år siden startet vi et selskap som i dag heter Safety Innovation der vi jobbet for å lage en enkel mobiltelefon for barn. Men, i juli 2016 valgte vi å snu retning og heller utvikle KinderID. Vi har fått med oss gode utviklere og anerkjente partnere, for eksempel Xplora Mobile som det kommer mer informasjon om snart. Vi har også fått med oss Kjetil Tveter, medgründeren av Sats Elixia og gründeren av United Influencers, som styremedlem.

Hvordan har responsen vært så langt?

– Det har gått veldig bra. Vi har allerede gjort noen avtaler om store leveranser og veldig mange selskap har lyst til å integrere vår teknologi i sine produkter.

Hvorfor har dere valgt å bruke startskudd.no?

Startskudd.no er Norges største og beste folkefinansieringsplattform. Startskudd.no er et bra sted for oss å starte og etterhvert kommer vi sikkert til å bruke andre internasjonale plattformer. Pål Grung Friele er partner og CrowdFunding-ansvarlig i selskapet, og han har gode resultater fra startskudd.no med Berg Watches.

Hvilke råd vil du gi til andre som har lyst til å starte for seg selv?

– Jeg startet som gründer da jeg var 14 år og har lært alt en gründer ikke bør og bør gjøre, men mitt beste tips er å få med deg de beste folkene. Det er folkene bak selskapet som er det viktigste. Jeg har med meg et fantastisk team, vi er nå ti stykker og alle er kjempegode på sine områder. Jeg har selv ingen it-, marketing- eller designkompetanse, og er derfor helt avhengig av å ha den kjernekompetansen i firmaet.

UNG GRÜNDER: Simen Vatne, gründer og CEO av KinderID. Foto: KinderID