Møt bloggerne fra Gründerskolen

I sommer skal tre studenter på gründerskolen blogge om livet og erfaringene fra tech-hovedstaden San Fransisco. Her kan du bli kjent med dem!

Lesetid 2 min lesetid
Publisert 16. feb 2018
Artikkelen er flere år gammel

Av Alexander Weiss Richter , Tale L. Helland og Malin Brandtun

I sommer har tre studenter som jobber på kundesenteret i DNB fått permisjon til å reise til San Francisco for å gå på Gründerskolen.

Dette er en entreprenørskapsutdanning som kombinerer teori og praksis i verdens beste innovasjonsmiljø. Gründerskolen er et program gjennom Universitet i Oslo, hvor målet er få en bedre forståelse og innsikt i det å starte opp en egen bedrift. Gründervirksomhet har vært et av DNBs hovedfokus de siste årene, både fordi arbeidsledigheten øker og fordi vi må se etter nye fremtidige måter å kunne tjene penger på.

Den teoretiske delen av kurset blir holdt på et av verdens mest anerkjente universitet, Berkeley. Samtidig har man et internship i en lokal oppstartsbedrift. Kursets tilsvarer 30 studiepoeng på masternivå, og gir en bred kunnskap vedrørende hva som skal til for å lykkes som en oppstartsbedrift.

Litt om de tre gründerskole-studentene:

Våre navn er Alexander Weiss Richter (26), Tale L. Helland (24) og Malin Brandtun (24). Alexander kommer fra Asker, Tale fra Gulen og Malin fra Bergen. Alexander har akkurat fullført sin Bachelorgrad i Økonomi og Administrasjon gjennom Høgskolen i Bergen, og starter sin Mastergrad i Oslo til høsten. Tale og Malin går siviløkonomstudiet på NHH og holder nå på med sine mastergrader i finans.

Tale og Alexander skal jobbe i Foundersuite som er en bedrift som lager verktøy for oppstartsbedrifter. Eksempelvis hjelper de oppstartsbedrifter med å skaffe kapital slik at bedriften kan fokusere på sin kjernevirksomhet. Malin skal jobbe i Fandom som er en nettside hvor “fans” kan følge med på sine idoler. Nettsiden publiserer ferske nyheter og kobler fansen tettere med sine idoler.

Vi ankom byen på lørdag og har så langt hatt en bra start. Vi har møtt de andre studentene, forelesere, samt tidligere Gründerskole-studenter som nå har startet opp for seg selv. Sommeren har så vidt begynt, men vi har allerede fått mange nye inntrykk og opplever byen og menneskene som veldig åpne og imøtekommende. Vi merker at folk er i et annet “mindset” da janteloven i San Francisco er ikke-eksisterende. Her er det ingen skam å feile, men heller status å ha prøvd.

Vi gleder oss til å ta dere gjennom våre opplevelser denne sommeren, og kommer til å ha ukentlige oppdateringer. Her vil vi ha fokus på bedriftene vi jobber i, skolen, gründermiljøet i San Francisco, i tillegg til suksessfaktorer i bransjen.